05. 06. 2023.
Home / Ostali sportovi / U nedelju regata za osobe sa invaliditetom – ”Tisa nas spaja”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U nedelju regata za osobe sa invaliditetom – ”Tisa nas spaja”

Udruženje paraplegičara Banata iz Zrenjanina, uz podršku Grada Zrenjanina, organizuje drugu inkluzivnu regatu na reci Tisi za osobe sa invaliditetom pod nazivom “Tisa nas spaja”, u nedelju, 8. septembra, na izletištu na Tisi kod žabaljskog mosta.

Tim povodom, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je govorio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, a novinarima su se obratili Nenad Krbavac, predsednik udruženja i Damir Nović.

Krbavac je podsetio da je regata nastala na idejama i iskustvima njihovih prijatelja iz beogradskog udruženja “Sve je moguće”, koje je pre desetak godina pokrenulo sličnu aktivnost.
– Ideja ove, inkluzivne regate, jeste da okupimo sve čionioce društva, od najmlađih do najstarijih, i osobe sa invaliditetom, od onih najvidljivijih, u invalidskim kolicima, do onih koje i ne primećujemo, sve kategorije invalidnosti. Želja nam je da se spuste na reku i da se družimo, uspostavimo kontakte i možda vremenom uradimo nešto na dobrobit svih, jer, imamo iste probleme koje treba da rešimo. Takođe, želja nam je da i osobe sa invaliditetom uživaju u Tisi, ne samo sa socijalne, već i zdravstvene, a na kraju i turističke – kazao je on i ukazao na veliku podršku Grada Zrenjanina, “Rezervata prirode” i Opštine Novi Bečej.

Naveo je da će u regati učestvovati dvadesetak plovila i da se očekuju gosti iz drugih gradova u Srbiji, ali i BiH i Slovenije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Regata će, kako je rekao Damir Nović, početi u 10 časova, najpre programom koji će izvesti “Moja Sosa”.
– Posle toga idemo na vodu, predviđeno je da bude deset čamaca u kojima će se prevoziti osobe sa invaliditetom i na njima dvadesetak kolica, a zato će bezbednost morati da bude na najvišem nivou. Učestvovaće aktivisti Crvenog krsta Vojvodine i Zrenjanina, kao i vatrogasci, spasioci, žandarmerija, Služba hitne pomoći, verovatno će nam se priključiti i vojska kako bi se sve završilo bez problema – rekao je Nović.

Pomoćnik gradonačelnika je podsetio na prošlogodišnju, uspešno održanu regatu.
– “Tisa nas spaja”, a nas spajaju i drugi događaji, želimo da svakoga dana imamo dobru komunikaciju, što mislim da i jeste. Želimo da pokažemo da razlike ne postoje, ovim ćemo učiniti Tisu pristupačnom, a ideja je i da Begej takođe bude pristupačan, što će vrlo brzo i biti po završetku pristana čija je izgradnja počela. Nije nam cilj samo druženje, već i razmena ideja i predloga – rekao je Radišić, zahvalivši svim učesnicima i svima koji su podržali regatu “Tisa nas spaja”.

Organizatori su pozvali sugrađane i sve one koji imaju plovila da im se pridruže. Regata će krenuti u 11 časova od izletišta kod Aradca – žabalsjkog mosta, uzvodno do Babatova, i nazad, u dužini od nekih 15 kilometara.

izvor:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7467/U-nedelju-regata-za-osobe-sa-invaliditetom—”Tisa-nas-spaja

Pročitajte još

image_6483441 (1)

SREBRO I DVE BRONZE NA EVROPSKOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU ZA TEKVONDO MAJSTORE ZRENJANINA

Veliki uspeh postigli su takmičari Tekvondo kluba Zrenjanin na Evropskom školskom prvenstvu u borilačkim veštinama ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>