12. 04. 2021.
Home / Ostali sportovi / VELJKO KOTARICA SUPERTALENTOVANI VATERPOLO GOLMAN PROLETERA, JEDAN OD NAJBOLJIH U SRBIJI
68921878_2387695614886235_4144746841977651200_o

VELJKO KOTARICA SUPERTALENTOVANI VATERPOLO GOLMAN PROLETERA, JEDAN OD NAJBOLJIH U SRBIJI

 Sedamnaestogodišnji vaterpolo golman Proletera, Veljko Kotarica, sjajnim odbranama i kvalitetnim radom, skrenuo je pažnju brojnih vaterpolo stručnjaka, ali i klubova koji su raspoloženi da ga dovedu u svoje redove.

 – Vaterpolo je moj omiljeni sport, u njemu sam aktivno od 2014. godine, uz obaveze u školi, svakodnevno treniram i na brojnim utakmicama stekao sam neophodnu rutinu i sigurnost na golu – kaže sa portal Sportinfo Veljko, kurtoazno i skromno potvrđujući podatak da je 2016. godine proglašen za golmana regionalne Mađarske lige, braneći gol matičnog Proletera, koji je u jakoj i kvalitetnoj ligi osvojio treće mestio, ispred proslavljenih klubova iz Mađarske, Senteš i Segedin.
 
Sa svojom generacijom, mladih vaterpolista rođenih 2002. godine, Veljko Kotarica je osvojio šampionat Vojvođanske lige 2017. godine i dva treća mesta prethodnih sezona.
  Prošlu sezonu proveo je u Bečeju, nekadašnjem prvaku Evrope i klubu svetle tradicije, a ove godine kao prvi golman sjajno je branio i značajno doprineo vicešampionskoj tituli u drugoj ligi i plasmanu u Prvu B vaterpolo ligu Srbije.
 
Veljko je, kao pravi sportista, celo leto proveo naporno trenirajući i pripremajući se za sezonu koja ga očekuje, a svakako mu prija veliko interesovanje brojnih klubova, koji bi ga rado videli u svojoj sredini.
 – Pohađam srednju školu, najviše bi mi prijalo da je završim u svom rodnom gradu i klubu u kojem sam ponikao, ali polako, videćemo – veli Veljko Kotarica, jedan od najboljih vaterpolo čuvara mreže u Vojvodini.

Pročitajte još

received_732950564000536

RVAČI PROLETERA KADETSKI PRVACI VOJVODINE

Na pionirskom i kadetskom Prvenstvu Vojvodine, u Subotici, kadeti Proletera iz Zrenjanina, zaposeli su šampionski ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>