24. 09. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / PROJEKAT “OBUKOM DO POSLA” JEDAN OD 66 KOJI JE PODRŽALO MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA SRBIJE
IMG_20190812_122148_1

PROJEKAT “OBUKOM DO POSLA” JEDAN OD 66 KOJI JE PODRŽALO MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA SRBIJE

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, na Međunarodni dan mladih, u palati Srbija u Beogradu, potpisao je sporazum sa ministrom u vladi Srbije, Vanjom Udovičićem vezan za projekat grada ” Obukom do posla” koji je jedan od 66 odobrenih za finanisiranje Ministarstva omladine i sporta.

  Na nivou Srbije, kako je naglasio ministar Udovičić, u okviru projekta, biće obuhvaćeno 38 hiljada mladih ljudi, njih 8.700 procesom prekvalifikacije odmah će konkurisati za radna mesta u svojim sredinama, a cilj je da bar njih 10 posto do  kraja godine počne bude zaposleno za stalno.
  – Ovaj projekat realizujemo u saradnji sa srednjom Tehničkom školom u Zrenjaninu i veliko je zadovoljstvo što će 20 mladih budućih zavarivača, moći da se prekvalifikuje i kroz projekat lakše dobije stalan posao u rodnom gradu – istakao je Čedomir Janjć, ne skrivajući zadovoljstvo što je još jedna inicijativa lokalne samouprave, nakon slične 2014.
godine, naišla na podršku i zeleno svetlo Ministarstva omladine i sporta koje je od preko 240 projekata u 66 odabranih uvrstilo projekat grada Zrenjanina.

Pročitajte još

Slajd 1200x900

Pregled programa do 28. septembra 2023.

Pregled programa do 28. septembra 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>