27. 03. 2023.
Home / Ostali sportovi / INKLUZIVNI KAMP „ČARDAK 2019.“
Zrenjanin - Inkluzivni kamp 1 foto Karate klub Zrenjanin

INKLUZIVNI KAMP „ČARDAK 2019.“

Trinaesti inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari, u Školsko rekreativnom centru „Čardak“, koji ima primarni cilj uključivanja osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativne i kreativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa mladim sportistima, volonterima i trenerima, zračio je ove godine ogromnom pozitivnom energijom i iskrenim druženjem.

– Do sada kroz „Čardak“ je prošlo više od 650 sportista i osoba sa problemima u razvoju, koje osim iz Zrenjanina, dolaze iz drugih gradova, a ovog leta sa nama su bili prijatelji iz Žablja i Pančeva – kaže Simo Salapura, koordinator i inicijator organizacije kampova ovakvog tipa, koji je organizovalo udruženje „Suncokret“, kao nosilac projekta i Karate klub „Zrenjanin“ sa školicom sporta „Čigra“ koji su partneri, uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za sport I omladinu i Grada Zrenjanina.

Za brojne radioničarske aktivnosti na ovogodišnjem inkluzivnom kampu bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“ i Karate kluba „Zrenjanin“ ali i volonteri iz drugih srodnih Udruženja, iz Žablja i Pančeva. Koordinator radioničara bila je Tatjana Jović iz Pančeva, a radionice su izvodili Zrenjaninac Milan Kordin, Momčilo Tomić iz Žablja, kao i Luka Mandić , volonter Crvenog krsta iz Zrenjanina, dok je lekarski nadzor tokom kampa obavljao Dr Ivan Lukić.

Zrenjanin - Inkluzivni kamp Čardak foto Karate klub Zrenjanin

Udruženje za pomoć MNRO „Suncokret“ i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima koja traje već više od deceniju i to veoma uspešno, na zadovoljstvo osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja:

– Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i timski rad su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaj zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti – naglasio je Milan Kordin, jedan od dugogodišnjih volontera na kampu „Čardak“.

Pročitajte još

image_6483441 (19)

KARATISTI ZADRUGARA SJAJNI U ARANĐELOVCU I STAROJ PAZOVI

Tradicionalni međunarodni turnir u Aranđelovcu, pod nazivom Aranđelovac open, na kojem je učestvovalo 700 takmiara ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>