15. 08. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / ZRENJANINCI POKAZALI PRAVO LICE
IMG_20190801_123117

ZRENJANINCI POKAZALI PRAVO LICE

Više desetina građana strpljivo je čekalo u redu pored parkiranog transfiuziomobila na Trgu slobode u centru Zrenjanina, kako bi dobrovoljno dali krv i podržali akciju koju je organizovao Crveni krst grada Zrenjanina u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, odmah nakon što je akcija počela.

– Za prvih pola sata akcije, više od 20 dobrovoljnih davalaca dalo je krv i na najlepši način opravdalo svrhu akcije – istakao je Boris Vojinov, stručni saradnik u Crvenom krstu Zrenjanin, uz napomenu da je kontinuirano održavanje akcija i obezbeđivanje stabilnih zaliha krvi posebno važno tokom letnjeg perioda, kada su zalihe krvi na minimumu.

Kako kažu u Crvenom krstu, ovo je prvi put da u Zrenjanin dolazi transfuziomobil, namensko vozilo koje ceo proces davanja krvi olakšava, omogućavajući da se krv na jednom mestu prikupi, obradi i skladišti po najvišim standardima.

Pročitajte još

izlozba Step ljubavi

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 25.8.2022. god.

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 25.8.2022. god.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>