30. 05. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / BUDUĆI OPERSKI PRVACI UŽIVALI U BLAGODETIMA DVORCA U EČKI
Ečka - Letnja operska škola 3 u kaštelu Ečka foto Arhiva MOTO

BUDUĆI OPERSKI PRVACI UŽIVALI U BLAGODETIMA DVORCA U EČKI

Dvorac „Kaštel“ u Ečki,nadomak Zrenjanina, u kojem je kako legenda kaže, svojevremeno kao dečak, svirao Franc List, ugostio je dvadeset dvoje mladih solo pevača iz Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, budućih operskih umetnika, koji su u okviru Letnje operske škole, uvežbavali tehnike pevanja, ispevavanja, dikcije, glume, improvizacije i scenskog nastupa.

Poznat po višedecenijskoj slikarskoj umetničkoj koloniji, popularni dvorac bio je u zvucima opere i predivnim glasovima mladih pevača, koji su u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu održali koncert, a tokom trodnevnog druženja imali su priliku da steknu znanja kojih nema u udžbenicima u muzičkim školama i akademijama i koja se samo kroz praktičnu vežbu mogu steći.

Sa srednjoškolcima i studentima Muzičke akademije radilo je šest predavača iz različitih oblasti scenskog i muzičkog izražavanja, istorije opere,zatim na vežbama oslobadjanja, koncentracije, razvijanja mašte, pažnje, vežbama radnji, o javnog nastupa i ostalih detalja koji su suva praksa i nema ih u udžbenicima.

– Iz Ečke nosimo predivne impresije, dvorac „Kaštel“ je predivan ambijent, lepo smo se družili, ali i radili i puno toga naučili, na moje veliko zadovoljstvo – kaže Mina Nikolić, studentkinja Muzičke akademije u Beogradu.

Pročitajte još

1590827532309_IMG-09ff8d4673ab6f81051fc6be5e9558a5-V

WOLF & CO…ZAGRLI LETO…PUTUJ I UŽIVAJ…!!!

Iskoristi blagodeti prijateljstva, poverenje onih koji su uvek tu da podrže, podstaknu i pomere granice… ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>