19. 08. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / BUDUĆI OPERSKI PRVACI UŽIVALI U BLAGODETIMA DVORCA U EČKI
Ečka - Letnja operska škola 3 u kaštelu Ečka foto Arhiva MOTO

BUDUĆI OPERSKI PRVACI UŽIVALI U BLAGODETIMA DVORCA U EČKI

Dvorac „Kaštel“ u Ečki,nadomak Zrenjanina, u kojem je kako legenda kaže, svojevremeno kao dečak, svirao Franc List, ugostio je dvadeset dvoje mladih solo pevača iz Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, budućih operskih umetnika, koji su u okviru Letnje operske škole, uvežbavali tehnike pevanja, ispevavanja, dikcije, glume, improvizacije i scenskog nastupa.

Poznat po višedecenijskoj slikarskoj umetničkoj koloniji, popularni dvorac bio je u zvucima opere i predivnim glasovima mladih pevača, koji su u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu održali koncert, a tokom trodnevnog druženja imali su priliku da steknu znanja kojih nema u udžbenicima u muzičkim školama i akademijama i koja se samo kroz praktičnu vežbu mogu steći.

Sa srednjoškolcima i studentima Muzičke akademije radilo je šest predavača iz različitih oblasti scenskog i muzičkog izražavanja, istorije opere,zatim na vežbama oslobadjanja, koncentracije, razvijanja mašte, pažnje, vežbama radnji, o javnog nastupa i ostalih detalja koji su suva praksa i nema ih u udžbenicima.

– Iz Ečke nosimo predivne impresije, dvorac „Kaštel“ je predivan ambijent, lepo smo se družili, ali i radili i puno toga naučili, na moje veliko zadovoljstvo – kaže Mina Nikolić, studentkinja Muzičke akademije u Beogradu.

Pročitajte još

Denver - Zrenjaninac Raša Eleković sa studentima sa prostora bivše Juge foto Privatna arhiva

ZRENJANINAC RAŠA ELEKOVIĆ U DENVERU ČASTI STUDENTE IZ BIVŠE JUGE

Humanista i avanturista, kakav je oduvek bio, Zrenjaninac sa boravkom u Denveru u Koloradu, Raša ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>