05. 08. 2020.
Home / Košarka / TREĆE MESTO SPIN ŠAŠAVE BASKET DRUŽINE U BEČEJU, MARKO SIKIMIĆ NAJBOLJI TROJKAŠ
IMG-d5b221cfd20a07e57a50928fc7a9a230-V

TREĆE MESTO SPIN ŠAŠAVE BASKET DRUŽINE U BEČEJU, MARKO SIKIMIĆ NAJBOLJI TROJKAŠ

Nije najsjajnije, ali bronzano odličje sija kao zlato na prsima hrabrih basketaša iz Zrenjanina, koji su nakon niza sušnih godina u grad na obalama Begeja doneli medalju u basketu 3×3.

Ekipa “SPIN Šašava družina”, u sastavu Milošević, Raškov, Sikimić i kapiten Lekin, igrala je moderan basket, borbenošću i zalaganjem osvojila srca domaće publike i osvojila treće mesto na humanitarnom turniru koji se po tradicini igra u centru Bečrja, idilične varoši na Tisi. – U polufinalu smoj igrali sa ekipom Fresh&Fish koji su nas jedini pobedili u grupnoj fazi, a igralo se po pravilima organizatora na dva trijumfa. Ušli smo fajterski u duel, ali nas je loš šut za 3 poena koštao finala. Na kraju 2-1 za Čuružane i sportske čestitke sa naše strane. Ostala je borba za 3 mesto – novinarski pedantno prenosi kapiten Ivan Lekin, ekskluzivno za portal Sportinfo.
U međuvremenu Marko Sikimić je sjajnom serijom osvojio laskavo priznanje najboljeg trojkaša, namestio je nišanske sprave i to je malo rasteretilo ” Šašave momke iz Bečkereka” koji su se borili za treće mesto sa ekipom Elektroliv, iskusnim osvajačima turnira prethodnih godina.
– Na iskustvo, rutinu dobili su nas u prvom basketu i poveli 1:0 u seriji.Raškov je bio zvezda večeri i njegova magija je osvojila srca bečejske publike. Bogdan Milošević i Marko Sikimić su pokazali frenetičnu borbenost i timski duh, lucidnim potezima mamili su aplauze, bez obzira na činjenicu da smo se borili protiv domaće ekipe – nastavlja popularni kapiten Lekavičijus.
U drugom basketu egal i penali za majstoricu, a odgovornost je preuzeo kapiten Ivan Lekin i pogodio za vođstvo a onda Raškov, ladan kao Krokan sa Bisernog ostrv, završava posao i sa 3-1 ekipu uvodi u majstoricu.
– Tek tada započinje pravi festival basketa, ekipe su se smenjivale u vodstvu, Sikimić je sipao trojke sa svih pozicija, profesor Bogi je nebeski skakao za svaku loptu, Raško prolazio kao vetar i pogađao sa penala, a ja sam kapitenski davao savete i ostao bez glasa, sve do momenta kada se dogodio hladan tuš i naš najbolji igrač Raškov, zbog četvrtog faula morao da napusti igru.I onda kada je najviše trebalo, Sikimić asistira otvorenom Lekavičijisu, tj. meni, a ja kao dve čaše onog istog ladnog, a ukusnog Krokana, šutnem trojku i pocepam mrežicu za pobedu 8:6, pehar i ovacije publike – opijen utiscima i slavom Saše Đorđevića, završava izveštaj kapiten Leka uz isticanje zahvalnosti organizatorima, Kancelariji za mlade u Bečeju, koja je sjajno organizovala humanitarni basketaški turnir.

Pročitajte još

FB_IMG_1595967855707

NENAD STEFANOVIĆ U STRUČNOM ŠTABU OKK BEOGRADA

Protekle sezone jedan od najuspešnijih trenera Druge košarkaške lige, Nenad Stafanović, u košarkašku orbitu gurnuo ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>