08. 06. 2023.
Home / Ostali sportovi / Održan turnir u balotanju u Vladimirovcu u opštini Alibunar
balote-vladimirovac-1-1300x739

Održan turnir u balotanju u Vladimirovcu u opštini Alibunar

U sklopu obilježavanja slave sela Duhovi 2019, u Vladimirovcu je na izletištu Devojački bunar 16.6.2019. održan turnir u balotanju.

Duhovi se u Vladimirovcu proslavljaju tri dana sa bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Učestvovalo 20 ekipa

Učestvovalo je 20 ekipa, iz raznih gradova Srbije. Tako da su u ovaj predivni dio Banata došle ekipe Pazarci, Amerikanci, Mali raj, Mafijaši, Holivud, Batajnica, Šarenica, Hajniken, NN, Hidroina, Miloš Obilić, Popovi, Vršac I, Vršac II, Složna braća, Joks, Pančevo, Barikina, Beli, Barenda.

Nadmetanja su se odigravala u prelijepom ambijentu Devojačkog bunara, na četiri terena. Kako se takmičenje privodilo kraju, navijači su bili sve glasniji, a atmosfera napetija.

Zoran Maksimović: Srce mi je puno

Nakon takmičenja, prije večere i dodjele trofeja prisutnima se obratio organizator turnira sekretar Mjesne zajednice Vladimirovac Zoran Maksimović.

– Svima se mnogo zahvaljujem što svake godine dolazite. Srce mi je puno, što ste odvojili svoje vrijeme i došli da se ovdje družimo – vidno uzbuđen rekao je Maksimović.

balote-vladimirovac-2

Pobjednik ekipa Pazarci

Trofeje i medalje su osvojile ekipe: Barikina, Miloš Obilić i Pazarci.

Treće mjesto osvojila je ekipa Barikina iz Vladimirovca.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Miloš Obilić iz Batajnice.

Prvo mjesto osvojili su Pazarci.

Najbolji valjač je Nikolić Milenko, fer-plej Milan Boščić, najveći prijatelj turnira Graovac Miladin, najmlađi učesnik turnira Nikola Cvetić, najbolji igrač turnira Mile Cvetić, najstariji učesnik turnira Dušan Matijević.

Slavenko Krunić poklonio ikonu Maksimoviću

Slavenko Krunić iz Batajnice je poklonio ikonu organizatoru ovog takmičenja i sekretaru Mjesne zajednice Vladimirovac Zoranu Maksimoviću. Maksimović je naglasio da će ikona krasiti zid njegove kancelarije, a uzvratio je poklonivši Kruniću 5 majica kao uspomenu na turnir.

–Kada sam 1995. došao iz Krajine u Srbiju prvo mjesto gdje sam došao bio je Vladimirovac. Kao nekadašnji stanovnik ovog sela, polonio sam ikonu. Dolazim svake godine, i nadam se da ćemo biti sve brojniji – rekao je Slavenko Krunić i dodao da je najvažnije saborovanje, veselje i druženje.

Milan Vukobrat: Svaka čast domaćinima

Prisutnim gostima, takmičarima i domaćinima poželio je da se obrati i Milan Vukobrat iz Zrenjanina.

– Ovakvo gostoprimstvo rijetko srećemo, svaka čast domaćinima. Čast mi je biti ovdje sa vama, i pozdravljam i gospodina Lintu koji je pomogao da se sve ovo organizuje – rekao je Milan Vukobrat iz Zrenjanina.

Miodrag Linta: Pokažimo više solidarnosti

Savez Srba iz regiona je finansirao štampanje majica za učesnike ovog turnira, pa je organizator zahvalivši se predsjedniku Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodragu Linti, pozvao ga da se obrati prisutnima.

– Ovakvi događaji daju jedan skroman, ali važan doprinos jednom od najvažnijih zadataka naše države, jačanje nacionalnog, duhovnog i kulturnog jedinstva srpskog naroda. Važna karika u tom jačanju jeste da se međusobno pomažemo, poštujemo, da ne budemo sujetni i zavidni. Moramo djelima, svako sa svoje strane da pokaže tu solidarnost među nama – rekao je Miodrag Linta i dodao da bi ipak i država trebala da da svoj doprinos i daleko više da obrati pažnju na položaj Srba sa prostora bivše Jugoslavije.

balote-vladimirovac-12

Država treba da osnuje Ministrastvo za Srbe u regionu, da prizna ratni staž svim krajiškim borcima za čitavo vrijeme rata u dvostrukom trajanju. Linta smatra, što je ponovio mnogo puta da je neprihvatljivo da se samo krajiškim borcima ne priznaje ratni staž.

– Drago mi je što sam među vama, u pozitivnoj atmosferi i dobroj energiji – rekao je Linta nakon što je dobio zahvalnicu od organizatora za nesebični doprinos.

Iz Amerike je došao i Jovica Borković da bodri svog oca koji se takmičio. Kako nam je rekao i sam voli balotanje, ali ovog puta nije stigao da se prijavi za takmičenje. Iako rođen u Americi voli da posjeti rodbinu u Srbiji i isprati sva bitna dešavanja u Vladimirovcu.

Nakon dodjele trofeja i zahvalnica, druženje je nastavljeno uz večeru i muziku.

Tekst i fotografije: Dragana Bokun
izvor: https://ssr.org.rs/odrzan-turnir-u-balotanju-u-vladimirovcu-u-opstini-alibunar/?fbclid=IwAR24uvHzaydmzFndn_Qv_eLm0NxuWRowu2AftR8xo9aCUvsLqoSKwedAMck

Pročitajte još

image_6483441 (1)

SREBRO I DVE BRONZE NA EVROPSKOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU ZA TEKVONDO MAJSTORE ZRENJANINA

Veliki uspeh postigli su takmičari Tekvondo kluba Zrenjanin na Evropskom školskom prvenstvu u borilačkim veštinama ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>