13. 08. 2022.
Home / Rukomet / RUKOMETAŠI SRBIJE NA EVROPSKOM ŠAMPIONATU NAREDNE GODINE..
Srbija Švajc 1

RUKOMETAŠI SRBIJE NA EVROPSKOM ŠAMPIONATU NAREDNE GODINE..

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na šampionat Evrope 2020. godine koji se igra u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, nakosadskom on velike drame u prepunom novosadskom “SPENS”-u i pobede nad Švajcarskom 32:31 (19:17).

Mada je Srbiji pobeda od 6 golova razlike bila neophodna za osvajanje drugog mesta, iza Hrvatske u grupi, koje je automatski garantovalo odlazak na prvenstvo Evrope, to se u dramatičnoj utakmici protiv borbenih Švajcaraca nije dogodilo.

Ali minimalna i ispostavilo se zlatna pobeda, omogućila je srpskim rukometašima da kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz kvalifikacija ipak obezbede odlazak na Euro 2020.godine.

Na tribinama SPENS-a puno poznatih ljudi iz sveta rukometa, kao i slavna generacija Proleterovih rukometaša na čelu sa Rastkom Stefanovićem, Blažom Lisičićem….

Svi oni, zajedno sa predsednikom Proletera Draganom Božjakom, zdušno su navijali za orlove i radovali se plasmanu na Evropski šampionat…!!!

Srbija Švajc 2

Pročitajte još

POL - SRB-2 12

M18 EHF EURO – Kadeti Srbije nadigrali Poljsku

Srbija je u prvoj utakmici razigravanja od 13. do 16. mesta savladala Poljsku rezultatom 33:30 ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>