22. 01. 2021.
Home / Ostali sportovi / Pokrajina stipendira 90 mladih sportskih talenata, među njima i Zrenjaninci
Stipendije_sportisti_NS_033

Pokrajina stipendira 90 mladih sportskih talenata, među njima i Zrenjaninci

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručili su juče ugovore o stipendiranju 90 perspektivnih i talentovanih sportista i sportistkinja iz AP Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina, a događaju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

„Srbija je poznata po sportu. To je jedno od naših najlepših lica koje pokazujemo svetu“, kazao je potpredsednik Milićević obraćajući se mladim sportskim talentima i podsetio na vrhunske rezultate naših odbojkaša, vaterpolista, tenisera, rukometaša, ali i drugih sportskih disciplina koje su na ponos.

Stipendije_sportisti_NS_018

Milićević je istakao da sportisti koji su danas nagrađeni kao mladi sportski talenti imaju čast, jer su njihov rad, trud i rezultate prepoznali predani sportski radnici i sportski asovi iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, među kojima su Vladimir Batez, Aranka Binder i drugi.

„Uveren sam da su stipendije koje ste danas dobili priznanje za vaše rezultate, ali i podstrek za dalji rad i za još bolje rezultate“, kazao je potpredsednik Milićević.

Stipendije_sportisti_NS_032

On je naglasio da Pokrajinska vlada mnogo ulaže u sport, i naveo da je u prethodne tri godine u sportsku infrastrukturu uloženo oko 10 miliona evra.

„Pokrajinska vlada će nastaviti da ulaže u sport i mlade ljude, da pronalazi načine i mehanizme da podstiče mlade talente kako u sportu, tako i u nauci i obrazovanju, jer su svi oni zajedno budućnost Srbije“, naglasio je Milićević.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez poručio je sportskim nadama da vredno treniraju, te da se ulaganjem u mlade sportske talente stvara ambijent u kome će, kako je naglasio, od dobrih kadeta i juniora postati još bolji seniori.

Stipendije_sportisti_NS_025

„Stoga i cilj ovog programa jeste taj da identifikujemo mlade sportske talente, da pratimo njihove rezultate i da ulažemo u njihovu budućnost“, rekao je Batez i dodao da se svake godine povećava broj stipendista, a od prošle godine program je dodatno unapređen tako što stipendije u većem iznosu dobijaju sportisti i sportistkinje koji su uvršteni u razvojni program Olimpijskog komiteta Srbije.

izvor:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7368/Pokrajina-stipendira-90-mladih-sportskih-talenata–medju-njima-i-Zrenjaninci

Pročitajte još

trs

Trkačke vesti uz jutarnju kafu

Znojenje tokom trčanja ili zašto nikako ne treba da se umotavamo u celofan kako bismo ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>