12. 08. 2022.
Home / Rukomet / DRAGAN BOŽJAK PREDSEDNIK RUKOMETNOG KLUBA PROLETER: BIĆEMO JOŠ SLOŽNIJI I JAČI…!!!!
Boža 1

DRAGAN BOŽJAK PREDSEDNIK RUKOMETNOG KLUBA PROLETER: BIĆEMO JOŠ SLOŽNIJI I JAČI…!!!!

– Iz dana u dan, utakmice u utakmicu, rastemo i složni smo kao prava porodica, a to je sjajan stimulans, podstrek i motiv da radimo sa još većom energijom i intenzitetom – započinje priču ekskluzivno za portal Sportinfo prvi čovek Rukometnog kluba Proleter, Dragan Božjak, ne skrivajući zadovoljstvo što je nakon selektora nacionalne selekcije za dame, Ljubomira Obradovića, ostanak u klubu potvrdio reprezentativac i najboilji igrač i strelac, Momir Rnić.

– Sa 3. junom igračima su isplaćene sve plate, obaveze iz ugovora i ekstra premije koje su im obećane za ulazak u Superligu.To je veliko zadovoljstvo i sada sa nestrpljenjem očekujemo povratak selektora Obradovića sa reprezentativne akcije i početak projekta stvaranja i selektiranja tima na narednu godinu i iskušenje elite.

Boža 2

– Naš krajni cilj je, kako sam i obećao na nedavnoj proslavi titule, ispred dvorane Medison, izlazak na evropsku scenu i povratak Proletera na stare staze uspeha, kada je pre 28 godina igrao protiv Barselone finale rukometnog Kupa šampiona.Nakon devet teških sezona i mnogo uspona i padova, sa ruba ponora uzdigli smo se i izborili istorijski povratak u elitu – nastavlja prvi čovek zrenjaninskih rukometaša, uz napomenu da se za Superligu mora dobro osmisliti i isplanirati svaki detalj organizacije kluba, koji je dobrom hemijom u ekipi i imidžom dobitnika, postao interesantan brojnim sponzorima i potencijalnim donatorima.

– To je neminovnost, ja sam tokom ove sezone učinio zaista maksimum napora, mnogo stvari isfinansirao, kako se to kaže iz vlastitog džepa i nije mi zbog toga ni malo žao, jer zadovoljstvo uspeha i lepog slavlja koje smo priredili u nekoliko navrata, jednostavno nema cenu.

– Ostajem na čelu kluba, jer su igrači pre svih insistirali na tome, sviđa im se ideja da smo svi kao jedan, skladna i uravnotežena porodica u kojoj se tačno zna ko šta radi i kakve su obaveze svakog pojedinca.

Brojni igrači sa strane su to nekako osetili, prepoznali i sa raznih strana stižu pozivi, molbe za dolazak na probu i ostanak u timu.To naravno godi, ali ja se u struku ne mešam, Ljubomir Obradović ima apsolutnu slobodu da sastavi tim prema vlastitom nahođenju.Na moje zadovoljstvo svaki detalj saradnje je dogovoren sa njim, čast je biti uz takvog stručnjaka i rukometnog znalca, a to je dokazao kako na klupi Proletera tako i u nacionalnoj ženskoj selekciji, a njegova velika želja bila je da Momir Rnić i naredne sezone u Superligi predvodi tim.

Boža 3

– Ta želja mu je ispunjena, tokom današnjeg dana sa Momirom smo sve precizirali i on će u subotu 8. juna potpisati ugovor, na obostrano veliko zadovoljstvo, jer i pored brojnih finansijski povoljnijih ponuda, nije mnogo razmišljao, odlučio se da ostane veran matičnom klubu.To je naravno uspeh svih nas iz uprave, doprineli smo da se stvori pozitivna atmosfera i nadam se da će i ostali igrači poput Momira, želeti da ostanu u klubu i nose Proleterov crveno-beli dres.

– takođe obavili smo već razgovore sa nekoliko finansijski moćnih kompanija iz Zrenjanina i okoline, stvari i tu idu u pozitivnom smeru i nadam se, tj. ubeđen sam, a puno stvari sam u životu radio “na osećaj”, instikt, kako se to kaže, da ćemo u narednoj sezoni biti još organizovaniji, jači i moćniji – istakao je predsednik Proletera Dragan Božjak.

Pročitajte još

POL - SRB-2 12

M18 EHF EURO – Kadeti Srbije nadigrali Poljsku

Srbija je u prvoj utakmici razigravanja od 13. do 16. mesta savladala Poljsku rezultatom 33:30 ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>