22. 09. 2023.
Home / Ostali sportovi / Uspešno vožena autoslalom trka ”Nagrada Banata 2019 – 2. autoslalom Zrenjanin”
Autoslalom 2019_1

Uspešno vožena autoslalom trka ”Nagrada Banata 2019 – 2. autoslalom Zrenjanin”

Na licenciranoj stazi u industrijskoj zoni „Bagljaš – Elemir“ u Zrenjaninu održana je autoslalom trka ”Nagrada Banata 2019 – 2. autoslalom Zrenjanin“. Nakon prošlogodišnje premijere, trka je i ovoga puta okupila brojne poklonike te vrste vožnje, koji su se nadmetali u tri grupe i 11 klasa, a vozili su na stazi dužine 2180 metara, na delu obilaznice oko Zrenjanina i sa startom na kraju Železničke ulice.

 

Autoslalom 2019_9

Nakon dve trening vožnje i upoznavanja vozača sa stazom, održane su tri takmičarske vožnje, od kojih su se bodovali rezultati iz najbolje dve. Učestvovalo je 67 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a trka je bodovana i za Centralnoevropski šampionat.

Autoslalom 2019_8

Organizator trke bilo je je Automobilsko sportsko udruženje “Racing Tribe” – “nGage Racing” iz Beograda, uz pokroviteljstvo Grada Zrenjanina i suorganizaciju AMK „Petrovgrad“. Jedan od organizatora, Uroš Simić, zadovoljan je viđenim u Zrenjaninu i kaže da su trke protekle bez incidenata. Navodi da su vozači pohvalili konfiguraciju staze, a da su učešće uzele u četiri žene.

Autoslalom 2019_3

U ime Grada Zrenjanina, start trke je označio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura kome je, nešto kasnije, pripala čast i da uruči priznanja najuspešnijima i dodeli pobedničke pehare.

Autoslalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Svetska automobilska federacija (FIA) autoslalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već petu godinu organizuje nacionalni šampionat u autoslalomu.

Autoslalom 2019_7

Fotografije: Miodrag Jevtić i Željko Šemić

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7350/Uspesno-vozena-autoslalom-trka-”Nagrada-Banata-2019—2–autoslalom-Zrenjanin

Pročitajte još

IMG_5190

ŠESTO KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE

U okviru 21. Bukovačkog maratona, održano je šesto kolo Vojvođanske treking lige u kojem je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>