29. 05. 2020.
Home / Ostali sportovi / MEMORIJAL “DARKO NIŠAVIĆ” NIKAD KVALITETNIJI
Niško 2

MEMORIJAL “DARKO NIŠAVIĆ” NIKAD KVALITETNIJI

Tradicionalni memorijalni turnir “Darko Nišavić” budućih rvačkih šampiona, samo dan nakon Centralno Evropske lige za dečake U 15 i kao najava centralne proslave veka uspešnog postojanja Rvačkog kluba Proleter, protekao je u izuzetno uzbudljivoj tenziji i kvalitetom prevazišao očekivanja, obzirom da je među 210 takmičara iz 12 zemalja, bilo izuzetno talentovanih i kvalitetnih mladih rvača.U konkurenciji nikad jačoj, mladi i talentovani Proleterovi klinci odlično su se snašli i potvrdili reputaciju izuzetno talentovane generacije budućih rvačkih šampiona.

Niško 21

Zahvaljujući ljubaznosti gospodina Đorđa Miolskog, jednog od trenera mladih rvača Proletera i selektora selekcije Vojvodine, brojnim ljubiteljima rvanja koji danas nisu bili u dvorani Medison, nećemo ostati dužni i rezultata prvog kola Centralno Evropske lige, u kojem je selekcija Vojvodine U15 za koju je nastupilo čak sedam rvača Proletera, najpre savladala Grčku 8:2, Hrvatsku 7:3, a onda doživela ubedljiv poraz od moćnih mladih Ukrajinaca 1:9 i selekcije Rumunije 4:6.

Kadetski reprezentativac Srbije David Molnar, osim nastupa za selekciju Vojvodine, bio je sjajan i na Memorijalu “Darko Nišavić, u kategoriji 82 kilograma osvojio je drugo mesto i srebrnu medalju, baš kao i Uroš Lečić u kategoriji 65 kilograma i Vanja Kurućev u kategoriji 52 kilograma, Stevan Kojić bio je prvi i okitio se zlatom u kategotiji 60 kilograma, dok su treća mesta osvojili Jovan Miolski u kategoriji 52 kilograma i Branko Đukić u konkurenciji pionira U 15.

Niško 8

Još mlađi rvači Proletera, uzrasta do 13 godina i oni puno mlađi, odmorniji i orniji za tradicionalni Memorijal, pokazali su raskošan talenat i opravdali činjenicu da za budućnost rvanja u gradu na obalama Begeja, ne treba brinuti.

Nikola Putić u 35 kg, Stevan Kojić u 50 kg, Dušan Vidrić u 28 kg i Nikola Zečević u kategoriji 22 kg, zauzeli su prva mesta i okitili se zlatnim odličjima, dok su se bronzanim medaljama radovali Bakoš Lorant u 50 kg, Marko Vasić u 40 kg, Marko Đukić u 34 kg, Aleksandar Terzin i Aksentije Vidrić.

Niško 3

Uz učešće velikog broja rvača iz Mađarske, Moldavije, Ukrajine, Rumunije, Grčke, prvi put su na turniru učestvovali i Norvežani, koji su takođe prikazali odlično rvanje.

Mladim rvačima Proletera ovo je ujedno bila i poslednja provera pred prvenstvo države narednog vikenda, a reprezentativce krajem juna očekuje Prvenstvo Evrope za uzrast U15…!!!!

Niško 10

Pročitajte još

unnamed

Trkačke vesti uz jutarnju kafu

PRIJAVE ZA BRC ŠKOLU TRČANJA U BEOGRADU DO 30. MAJA! U toku je prva nedelja ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>