01. 07. 2022.
Home / Ostali sportovi / Igor Mirović u Zrenjaninu: zajednički do značajnih projekata
Mirovic_rekonstrukcija_stadiona_064

Igor Mirović u Zrenjaninu: zajednički do značajnih projekata

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević danas su u Zrenjaninu obišli radove na rekonstrukciji Gradskog stadiona, u vrednosti investicije od 190 miliona dinara, od kojih je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, opredelila 120.777.243 dinara, a oko 70 miliona dinara je iz budžeta obezbedio Grad Zrenjanin.

Mirovic_rekonstrukcija_stadiona_053

– Politika okupljanja oko projekata daje rezultate, ovo će biti četvrti stadion u Vojvodini pod reflektorima, a pre pet-šest godina nismo imali ni jedan. Ako se udruže Grad Zrenjanin i Pokrajinska vlada, a nadamo se da će pomoći i fudbalski savez, imaćemo mnogo bolje uslove za razvoj sporta, što je i naš konačni cilj. Na ovom stadionu je ponikla i jedna Ivana Španović, u budućnosti, verujem, biće i novih atletskih šampiona, kao i u drugim sportovima – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ocenio dinamiku radova na stadionu kao zadovoljavajuću, s obzirom na vremenske uslove i kišnu sezonu.

Mirovic_rekonstrukcija_stadiona_065

– Do 17. jula je ugovoreni rok za završetak radova, ali neka to bude i nešto duže, važno je da završimo tu prvu fazu, a razgovarali smo gradonačelnik Janjić i ja, da se pripremi projekat rekonstrukcije tribina, svlačionica, da uredimo i fudbalski teren i onda bi Zrenjanin dobio vrhunski sportski objekat kojim bi mogao da se diči i koji bi u potpunosti služio razvoju sporta. Sport u Zrenjaninu je razvijen, s velikom tradicijom, i ovo je bila neophodna investicija i infrastrukturni projekat – dodao je Mirović.

Najavljeni su, takođe, i radovi na izgradnji parkinga i odgovarajuće komunalne infrastrukture, s ciljem da Gradski stadion u Zrenjaninu, uz pomoć Pokrajinske vlade i uz angažovanje Grada Zrenjanina dobije izgled kakav zaslužuje.

Mirovic_rekonstrukcija_stadiona_042

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je pre samo godinu dana teško bilo i zamisliti rasvetu na stadionu i neke ozbiljnije radove, a sada su postavljeni stubovi reflektora i gradi se atletska staza po svim standardima. Izrazio je zadovoljstvo što ovu investiciju Grad Zrenjanin realizuje zajednički sa Pokrajinom.
– Više decenija se nije značajnije ulagalo u naš Gradski stadion, a nakon ovih radova i druge faze koju takođe planiramo, mislim da će ovo biti objekat na ponos svima nama u Zrenjaninu. Ovim zaokružujemo i sportski kompleks na Karađorđevom trgu, nakon rekonstrukcije najstarije dvorane u Srbiji, “Medisona” i njegovog pretvaranja u sportsko-sajamski objekat, namenjen treninzima, takmičenjima i različitim sajamskim priredbama. “Kristalna dvorana” je spremna da dočeka najbolje košarkašice Evrope, za manje od mesec dana, rekonstruisan je parket, stižu novi semafori i zajedno s ovim Gradskim stadionom koji je i najveći objekat, ovo će biti jedinstven prostor na našoj teritoriji namenjen sportu i rekreaciji – istakao je gradonačelnik.

Mirovic_rekonstrukcija_stadiona_014

Radove na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu – izgradnji atletske staze i reflektora – izvode preduzeća “Energotehnika Južna Bačka” d.o.o. Novi Sad i “Pejkom” doo Beograd, uz podizvođača “Put-Invest” doo Sremska Kamenica.

izvor:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7340/Igor-Mirovic-u-Zrenjaninu–zajednicki-do-znacajnih-projekata

Pročitajte još

20220626_173300

PLIVAČI PROLETERA POŽNJELI 96 MEDALJA U PANČEVU…

Karneval plivanja je bio, a na njemu….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>