17. 01. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / MILA VUKOBRAT NAJBOLJA IZ ISTORIJE U SRBIJI
Zrenjanin - Mila Vukobrat i profesor Rako Tomović najbolja iz istorije u Srbije foto B.Grujić

MILA VUKOBRAT NAJBOLJA IZ ISTORIJE U SRBIJI

Učenica trećeg razreda zrenjaninske Gimnazije i najozbiljniji kandidat za đaka generacije, Mila Vukobrat, po drugi put uzastupno, osvojila je titulu najbolje iz istorije.

Na republičkom takmičenju u Nišu, uz maksimalnih 44 boda, Mila je briljirala na temu Novi vek ( od 15 do 20 veka ).

– U Nišu je bilo 180 učesnika, bila sam najbolja u konkurenciji učenika trećih razreda, obožavam istoriju i veliku pomoć imala sam od profesora i razrednog starešine Rake Tomovića, koji mi je bio podrška i na opštinskom, okružnom i sada na republičkom takmičenju – kaže Mila Vukobrat, uz napomenu da iako još nije odlučila šta će studirati, zna da to neće biti istorija, koja je samo njen hobi, jer obožava da čita istorijsku literaturu.

Zrenjanin - Mila Vukobrat najbolja u Srbiji iz istorije foto B.Grujić

Kao nagradu za superiorno osvojeno prvo mesto i titulu najboljeg istoričara u Srbiji, Mila je dobila knjigu od organizatora, ali joj je posebno draga ona koju joj je poklonio profesor Rako Tomović.

Pročitajte još

PSX_20210115_004212

OD SADA ZNAM GDE PEREM AUTOMOBIL

Vesko Barjaktarović, rukometaš Proletera, oduševljen je kvalitetom usluge u autoperionici u sklopu vulkanizerskog servisa “Tata ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>