18. 01. 2021.
Home / Fudbal / Dosta interesovanja za igrače Čukaričkog, jedan transfer skoro gotov
vladimir_matijasevic

Dosta interesovanja za igrače Čukaričkog, jedan transfer skoro gotov

Čukarički je posle tri godine obezbedio plasman u Evropu, tim sa Banovog brda četvrti put u istoriji igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Ostvarili su Brđani cilj koji su proklamovali na početku sezone, te su sada na Upravi kluba „slatke muke“.

Među onima koji će imati najviše obaveza po završetku sezone je Vladimir Matijašević. On je sezonu započeo kao sportski direktor atinskog AEK-a, ekipe koja je igrala u grupnoj fazi Lige šampiona, a potom se vratio u Čukarički. Matijašević će između ostalog voditi brigu i o transferima belo-crnih u letnjem prelaznom roku.

– Ima dosta interesovanja, a jedan transfer je skoro gotov, nadam se da će biti završen u narednih nekoliko dana. Ipak, ne želim da pričam unapred dok sve ne bude gotovo, time sam se rukovodio i ranije u Čukaričkom, ali i u Atini – rekao je Vladimir Matijašević.

Pojasnio je Matijašević koja je konkretno njegova uloga u trenutno četvrtoplasiranom timu Super lige Srbije.

– Ovde sam pre svega da pomognem klubu, transferima sam se bavio i ranije u Čukaričkom, ali i u AEK-u. Sa čelnicima kluba iz Atine ostao sam u dobrim odnosima, baš kao i sa Draganom Obradovićem. Ovde sam došao na reč, nemam ugovor, jer sa predsednikom koluba imam drugarski odnos.

Pričao je potom Matijašević i o konkretnim imenima. Logično, najviše interesovanja ima za reprezentativca Srbije Miroslava Bogosavca, prvog strelca ekipe i rekordera po broju datih golova u istoriji Super lige, Ognjena Mudrinskog…

– Mudrinski je svakako jedan od igrača koji bi ovoga leta mogao da ode u inostranstvo, ali u toj grupi su i kapiten Marko Docić i Luka Stojanović. Za njih ima najviše interesovanja, sasvim logično. Nećemo žuriti, transferi mogu da se obave i po završetku kvalifikacija za Ligu Evrope. Podsetiću Vas da smo na primer Stojiljkovića prodali u avgustu, Mašovića u aprilu, tako da nikada nije kasno – istakao je Matijašević.

Ne razmišlja se u Čukaričkom samo o odlascima, s obzirom da će klub nastupati na međunarodnoj sceni, jednako je važno i ko će pojačati klub sa Banovog brda. Jedna od urgentnih je i pozicija desnog beka, s obzirom da je mladi reprezentativac Srbije Miladin Stevanović dožoveo povredu koja ga je na duže vreme odvojila od terena.

– Čukarički je uvek imao plejadu mladih igrača, neki od njih su u godinama kad bi trebalo da dobiju šansu, da budu nosioci ovog tima. Imamo neke ideje i oko desnog beka, ali potreban nam je igrač samo na šestomesečnu pozajmicu dok se Miladin ne oporavi. U svakom slučaju baš kao i prethodnih sezona od odlazaka će zavisiti i dolasci. Sa pozajmice iz Bečeja vratili su se Sava Radić i Kosta Aleksić.

Pročitajte još

eze sahtjor

Vinsent Eze potpisao ugovor sa Sahtjorom iz Soligorska

Vinsent Eze je novi igrač beloruskog šampiona Šahtjora iz Soligorska. Nigerijski igrač je potpisao ugovor ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>