11. 08. 2020.
Home / Ostali sportovi / Novi gradski reper – počela montaža reflektora na stadionu, visine 49 metara
Reflektori_sklapanje_4

Novi gradski reper – počela montaža reflektora na stadionu, visine 49 metara

U toku je obimna rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu, koja podrazumeva izgradnju savremene atletske staze, postavljanje rasvete i prateće infrastrukture za održavanje velikih atletskih takmičenja. Ukupna vrednost investicije je oko 200 miliona dinara, a radovi se finansiraju iz budžeta Grada Zrenjanina i AP Vojvodine.

Rekonstrukcija stadiona jedan je od 36 infrastrukturnih projekata za koji je u 2018. godini Pokrajinska vlada opredelila sredstva u iznosu od 120.777.243 dinara. U ovaj sportski objekat na Karađorđevom trgu duži vremenski period ništa nije ulagano, tako da će radovi koji su počeli doprineti da se konačno zaokruži jedinstvena gradska sportska celina koja obuhvata staru i novu halu sportova – “Medison” i “Kristalnu dvoranu”, kao i Gradski stadion.

Reflektori_sklapanje_8

U Zrenjanin su dopremljeni elementi za buduće reflektorske stubove i u toku je njihova montaža, na platou iza severne tribine stadiona. Elementi čeličnih konstrukcija izrađeni su u proizvodnoj hali preduzeća “Čelik” u Bačkom Jarku i nakon sklapanja po segmentima biće postavljeni na temelje čija je izrada takođe u završnoj fazi.

Tri masivna temelja u potpunosti su završena, preostalo je još da se izlije beton u četvrtu temeljnu jamu, koja se nalazi između zapadne i severne tribine. Kada stubovi budu postavljeni na temelje, biće potrebno još da se montiraju unutrašnje merdevine i odgovarajući dovodi za napajanje električnom energijom.

Sipaj-Veslaj-SportInfo2-1024x460

Po završetku tog posla, reflektori će, kao i u drugim gradovima, postati svojevrsni reperi i nove visinske kote grada, vidljive iz mnogih njegovih delova. U Zrenjaninu će, kako je predviđeno projektom, reflektori biti klasične, rešetkaste konstrukcije i visine 49 metara. Na svakom od njih nalaziće se po 48 svetiljki.

U unutrašnjosti stadiona, izvode se pripremni radovi za izgradnju najsavremenije atletske staze, sa tartan podlogom. Nosilac radova je preduzeće “Energotehnika – Južna Bačka” doo Novi Sad, član je preduzeće “Pejkom” doo Beograd, sa podizvođačem “Put-invest” doo Sremska Kamenica.

Reflektori_sklapanje_1

Gradski stadion u Karađorđevom parku građen je i dograđivan u više navrata, počev još od tridesetih godina prošlog veka. Na toj lokaciji, nekadašnjem “Vašarištu”, fudbal se igrao od 1912. godine, a prva ograda oko terena postavljena je 1926. godine. Pokrivena drvena tribina za 3000 gledalaca otvorena je 1953. godine, a sadašnja betonska, zapadna tribina izgrađena je 1968. godine. Renoviranje ostalih tribina završeno je 1984. godine, a poslednje intervencije na stadionu vršene su 2006. godine, kada je na istočnoj i zapadnoj tribini postavljeno 4000 plastičnih sedišta.

Reflektori_izgled 1

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7256/Novi-gradski-reper—pocela-montaza-reflektora-na-stadionu–visine-49-metara


Lokvanj
montecito-06-subota3
mc_rostilj

Pročitajte još

117642431_755439225286761_7027317146680283482_n

KUBURA NA “GRGEČU” UPECAO AMURA OD 13 KILOGRAMA

Na jezeru “Grgeč” u Žitištu kod Zrenjanina, najbolji sportski ribolovci takmičili su se u okviru ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>