25. 06. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / Veče sećanja na Vukicu Popović
Vukica 2

Veče sećanja na Vukicu Popović

Narodni muzej Zrenjanin sa zadovoljstvom Vas poziva da u petak, 05. aprila, sa početkom u 18 časova, prisustvujete nesvakidašnjem događaju u prostorijama Malog salona!

U okviru izložbe “Naša Vukica: 1919–1969–2019” biće priređeno veče sećanja na Vukicu Popović, na kom će uspomene na nju evocirati njeni prijatelji, poznavaoci i poštovaoci iz zemlje i inostranstva.

Sipaj-Veslaj-SportInfo2-1024x460

Specijalno za ovu priliku biće emitovan film “Vremeplov kroz muzeje: Zrenjanin” iz 1975. godine, u kom Vukica Popović predstavlja Zbirku likovne i primenjene umetnosti iz nekadašnje muzejske postavke.

Film obiluje zanimljivim i retko viđenim scenama i kadrovima starog Zrenjanina, a autorima izložbe “Naša Vukica” ustupljen je, nakon restauracije i digitalne obrade, od strane Radio-televizije Beograd.

Scenarista filma je Vesna Jezerkić, a reditelj Milan Jelić.

Vukica 1

Budući da je uslov Programskog arhiva RTV Beograd bio taj da se film može prikazivati isključivo za vreme i za potrebe izložbe “Naša Vukica”, ne propustite ovu jedinstvenu priliku da ga pogledate.


Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

Kolonija Ecka 1958

Predavanje Slavice Popov „Milan Konjović u Umetničkoj koloniji Ečka“

U četvrtak, 30. maja, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin sa početkom u 19 časova, istoričarka ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>