20. 08. 2022.
Home / Ostali sportovi / Održano državno prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima
Ergometri_Zrenjanin_88

Održano državno prvenstvo Srbije u veslanju na ergometrima

Grad Zrenjanin i veslački klubovi “Begej 1883” i “Zreneks 1995” bili su juče domaćini i organizatori 28. državnog prvenstva Srbije u veslanju na ergometrima, “zimskoj” varijanti veslačkog sporta, koje je održano u “Kristalnoj dvorani”. Takmičari su se nadmetali u svim selekcijama, u 18 kategorija, uključujući i kategoriju veterana.

Šampionat je otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koji je podsetio da je prošla godina završena sa nekoliko nacionalnih šampionata organizovanih u našem gradu, a da je ovog vikenda Zrenjanin domaćin nacionalnih šampionata u stonom tenisu i veslanju na ergometrima.

– To je plod dobre saradnje sa nacionalnim granskim savezima, ali i naših dobrih uslova za organizaciju tih takmičenja. Po prvi put, nakon 25 godina, takmičenje u veslanju na ergometrima održava se u Zrenjaninu, sa blizu 400 učesnika, 20 ergometara je na terenu, još 20 na zagrevanju, a ujedno je ovo i početak humanitarne akcije “Sportom za bolje sutra”, koju sprovodimo zajedno sa klubovima. Danas su ovde prisutni kvalifikanti za olimpijske igre 2020. godine, sa nama je i naš proslavljeni olimpijac Milorad Stanulov i koristim priliku da se zahvalim Veslačkom savezu Srbije i našim veslačkim klubovima, “Begeju” i “Zreneksu” koji su zajedničkim resursima organizovali ovo takmičenje – kazao je Salapura.

Ergometri_Zrenjanin_53

Dvostruki osvajač olimpijskih medalja i prvi Jugosloven i Srbin sa odličjem u veslačkom sportu na svetskim šampionatima u pojedinačnoj konkurenciji, naš sugrađanin Milorad Stanulov, izrazio je zadovoljstvo što je Zrenjanin organizovao jučerašnje takmičenje i što su u organizaciji zajednički učestvovala oba gradska veslačka kluba.
– U moje vreme nije bilo ergometara, pripremali smo se za takmičenja na druge načine, ali sada su rezultati na ergometrima jasan pokazatelj forme veslača. Trenerima i selektorima ovo je prvi kriterijum u ovoj godini za takmičenja, a predstoje svetska i evropska prvenstva za seniore na kojima se stiču norme za olimpijske igre. Nadam se da će neko od ovih učesnika biti uspešan i na međunarodnim takmičenjima i nastupati naredne godine na olimpijskim igrama – rekao je Stanulov.

Ergometri_Zrenjanin_7

Među takmičarima koji su se juče oprobali u veslanju na ergometrima, a stigli su iz svih vodećih domaćih klubova, bilo je i tridesetak članova zrenjaninskih klubova. Većini je to bilo prvo takmičenje i svakako, značajno iskustvo u daljem bavljenju sportom koji u gradu ima tradiciju dužu od 135 godina.

Zrenjanin je juče bio domaćin i pojedinačnog državnog prvenstva u stonom tenisu, čiji je organizator bio šampion Srbije u ekipnoj konkurenciji, STK “Banat”. Dvodnevno takmičenje održano je u hali “Medison”, a igralo se na 12 stolova.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7196/Odrzano-drzavno-prvenstvo-Srbije-u-veslanju-na-ergometrima


Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

raketni-modelari-1

Na glavnom gradskom trgu večeras je svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare – učestvuje blizu dve stotine takmičara iz dvanaest zemalja

Defileom učesnika iz dvanaest zemalja, među kojima i Srbije, i prigodnim programom na glavnom gradskom ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>