08. 06. 2023.
Home / Košarka / SAOPŠTENjE K.K.“TOPOLA“- BAČKA TOPOLA
KK Bačka Topola 2

SAOPŠTENjE K.K.“TOPOLA“- BAČKA TOPOLA

Nakon odigrane prvenstvene utakmice 18. kola 1. Srpske lige – sever, gde je naša ekipa zabeležila ubedljivu pobedu rezultatom 86 : 65, protiv ekipe „Jedinstva“ iz N. Bečeja i izjave predsednika kluba K.K. „Jedinstvo“, g-dina Vokić S., nismo mogli da ćutimo i da ne odgovorimo na njegove oštre reči na našu adresu.

K.K. „Topola“ ove godine slavi 73-ći rođendan i nalazi se među 5 najstarijih klubova u državi, što znači da je institucija, ne samo u Vojvodini, već celoj Srbiji. Kroz svoju istoriju bilo je i uspona i padova, ali nikad nije tražila krivce u drugima već u sopstvenim redovima. Što se tiče bačkotopolske publike, nju ne možete prevariti, previše dobro poznaju ovu igru, uvek je bila 6. igrač našeg tima i vetar u leđa. U to su se uverili mnogi klubovi koji su gostovali u B.Topoli i znali su da nagrade svaki dobar potez, makar i protivnika, a i da isprate gostujući tim sa parketa gromkim aplauzom kada u viteškoj borbi nadigraju naše momke. Za skoro 8 decenija bitisanja još niko se nije žalio na naše gostoprimstvo, niti je bilo ikada kakvih prekida, tuče, nereda,ali vi ste se našli da pričate o tome i o nekulturi.

VI!!!!!

Ne možemo da verujemo, posle svega šta se izdešavalo pre samo 4 meseca kod vas u N.Bečeju. Na prethodnoj utakmici u N.Bečeju, osvrnite se na rečenicu vašeg igrača kojeg štitite u tome (Grujevića), svima koji su mađarske nacionalnosti,a brane boje našeg kluba i uživaju u igri koja se zove košarka,a spomenuli ste je desetak puta u izjavi.

Osvrnite se na prošlu utakmicu i na udarac istog tog igrača (Grujevića) u leđa našeg kapitena, koji nije bio „ničim izazvan“. Šta je sa snimkom te utakmice? Gde je nestalo nekoliko minuta? Mi vam nudimo snimak utakmice iz Bačke Topole od prve do poslednje sekunde. Nema smetnji u emitovanju i prekida. Protiv vašeg igrača podneli smo i prijavu, a u ptianju je vređanje na nacionalnoj osnovi koja je po novom Zakonu kažnjiva i zatvorom. Isto tako verbalno ste napali sekretara našeg kluba i službenog predstavnika na toj utakmici, samo zato što je hteo da napiše primedbu na ponašanje vašeg igrača i pitali ste ga citiramo : „Otkud ti hrabrosti da to napišeš i to u N.Bečeju?“ Rekli ste da bi izbacili neljubitelje košarke iz sale ili prekinuli meč, a vama neki rmpalija kada se lomi meč sedi na ogradi sa nogama u terenu i preti sudijama. Zašto niste tada, prekinuli meč i izbacili ga iz sale?

Što se tiče naše poslednje utakmice odigrane u nedelju 24.02.2019., utakmica je bila gotova već posle prvih 10 min. igre, gde je naš tim stekao ogroman kapital 33:17. Nije istina što govorite o odnosu dosuđenih faulova! Naša ekipa ih je napravila više na ovom susretu, a vi ni u drugoj, ni u trećoj četvrtini niste izašli iz bonusa.

KK Bačka Topola 1

Spominjete neki odnos faulova u prvoj četvrtini 13:4, što nema nikakve veze. Žalosno je ponašanje i ovog puta u B.Topoli istog tog vašeg igrača (Grujevića), koji je nepristojnom gestikulacijom izazvao negodovanje publike (uhvativši se za međunožje i tako se okrenuvši prema delu publike, gde je bilo i male dece i pripadnica suprotnog pola). Košarkaški klub „Topola“ nije kriva za vaše kadrovske probleme, s obzirom da ste igrali sa 5 seniora i 5 mlađih igrača.

Smeta vam publika? Pa svaki igrač koji počne da se bavi sportom želi da igra pred punim tribinama i iskaže svoj talenat. Vi nazivate uvek objektivnu i košarkaški potkovanu publiku alkoholičarima! Pitajte klubove iz lige, da li su imali problema u B. Topoli. Pitajte trenera Boljca iz ekipe „Sveti Đorđe“, trenera „Srema“, „Nove Pazove“, kako su ispraćeni iz sale kada su nas pobedili na našem terenu. Pitajte trenera Isakova iz ekipe „Mladost“ Veternik kada smo ih savladali i možda uskratili ulazak u viši rang, porazi koji mnogo bole, stisnuli su petlju, priznali zaslužen poraz, pružili ruku i čestitali. E, to su veliki ljudi i sportski radnici! Delegat utakmice i sudije nisu imale primedbe na organizaciju utakmice, ambijent i čestitali su na pobedi.

Za sam kraj g-dine Vokiću, sportski podnesite ovaj poraz i izvucite pouku iz njega! Tražite problem u svojim redovima, a ne na drugoj strani.

Želimo vam sve najbolje u daljem toku prvenstva i da izborite opstanak, da bismo igrali još ovakvih utakmica.


Lokvanj
montecito-05-petak3
mc_rostilj

Pročitajte još

Janjusevic-1-450x300

TEHNIČKI PREGLED „JANJUŠEVIĆ“ SEČANJ – DVE DECENIJE POSTOJANJA

Privredno društvo „Janjušević“ d.o.o. Sečanj ovih dana obeležava značajan jubilej, dve decenije od svog osnivanja ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>