23. 01. 2020.
Home / Ostali sportovi / Dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza grada
Nagrade_SSGZR_044

Dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza grada

Na tradicionalnoj svečanosti u Gradskoj kući juče su dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina. Svake godine ta sportska asocijacija nagrađuje najbolje sportiste, sportske ekipe, sportske stručnjake-trenere, sportske radnike, stručnjake u sportu, sportske sudije, sponzore-donatore i propagandiste na teritoriji grada Zrenjanina i dodeljuje posebna priznanja za ostvarene rezultate i doprinos afirmaciji sporta. Na konkurs za Godišnju nagradu Sportskog saveza za 2018. godinu stiglo je ukupno 67 predloga, a Upravni odbor Saveza izabrao je dobitnike u 11 kategorija, ukupno njih 27.

Nagrade_SSGZR_025

Pozdravljajući nagrađene sportiste i sportske radnike, učesnike današnje svečanosti i goste, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura podsetio je na činjenicu da Zrenjanin sa pravom nosi epitet „grad sportova“, i ovom prilikom istakao:

“Zrenjanin ima dugu i bogatu sportsku tradiciju. Njegovi sportisti osvojili su 22 olimpijske medalje. Među njima je i Milorad Stanulov, osvajač medalja u Moskvi i Los Anđelesu. Pored sportista, imamo i mnoštvo uspešnih sportskih radnika u raznim sportskim institucijama, u prošloj godini sportisti su u Zrenjanin doneli 49 medalja sa oficijelnih međunarodnih takmičenja i 182 medalje sa nacionalnih nadmetanja. Osvojili su i 94 medalje sa Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine. Mi smo „grad sportova“ i zbog činjenice da smo u 2018. i 2019. godini opredelili više od 300 miliona dinara za sportsku infrastrukturu. A ovih dana počela je realizacija kapitalnog projekta – izgradnje atletskog stadiona. Opredeljena su i značajna sredstva za opremanje Kristalne dvorane. Pokazali smo se i kao dobri domaćini sportskih takmičenja. Ove godine bićemo domaćini grupe D na Evropskom prvenstvu u košarci za žene”, rekao je Salapura.

Nagrade_SSGZR_009

Predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Zrenjanina Rajko Petrović ocenio je da je ovo sada već tradicionalna manifestacija dodele priznanja Sportskog saveza.
“Imamo 262 članice ove sportske organizacije, a svake godine pridružuju nam se novi članovi. Na nama je da sportistima i kolektivima obezbedimo što bolju infrastrukturu i uslove za rad. Na vama je da ostvarujete dobre rezultate”, poručio je Petrović zrenjaninskim sportistima.

Na konkurs za Godišnju nagradu Sportskog saveza za 2018. godinu stiglo je ukupno 67 predloga, a Upravni odbor Saveza izabrao je dobitnike u 11 kategorija, ukupno njih 27.

Nagrade_SSGZR_039

Najuspešniji seniori u olimpijskim sportovima su rvač Viktor Nemeš i karatistkinja Marina Radičević. U istoj kategoriji najuspešniji juniori su stonoteniser Dimitrije Levajac i karatistkinja Anja Milovanović. Najuspešniji kadet i kadetkinja su Luka Blagojević, član odbojkaškog kluba „Proleter“, i Dunja Rajić, članica karate škole “Zadrugar“ iz Lazareva. Za najuspešnijeg sportistu s invaliditetom proglašen je Ivan Živkov, član „Hendi Sport kluba“.

Svetozar Gostojić, član Aero kluba „Zrenjanin“, najuspešniji je senior u neolimpijskim sportovima, dok je u kokurenciji seniorki to priznanje uručeno Marini Đekić, članici “KBS Internacional“ . U konkurenciji neolimpijskih sportova najuspešniji junior je Vuk Boškov, član Kuglaškog kluba „Banat“, a Vladana Obrenić, članica Kuglaškog kluba „Kristal“ je najuspešnija juniorka.

Nagrade_SSGZR_035

Na današnjoj svečanosti su dodeljene i nagrade i sportskim ekipama, i to u konkurenciji seniora kao najboljoj ekipi u 2018. godini priznanje je uručeno Rvačkom klubu „Proleter“, dok su najuspešniji seniori ekipa Kuglaškog kluba „Kristal“, a klub malog fudbala „SAS“ poneo je priznanje najuspešnijih juniora. Tekvondo klub „Zrenjanin“ najbolja je ekipa juniorki u 2018. godini, dok su najbolja kadetska ekipa fudbalski klub „Radnički“, a svojim radom priznanje najboljih kadetkinja pripalo je ženskom košarkaškom klubu „Proleter“.

U kategorijama u kojima nisu neposredno nagrađeni sportisti, Stojanka Lekić i Siniša Onjin dobili su priznanje u oblasti sportskih stručnjaka kao autori projekta „Žensko lice sporta u Zrenjaninu“. Profesor Zoran Pavlović dobio je priznanje kao najuspešniji sportski radnik u 2018. godini, trener je ženskog odbojkaškog kluba „Klek“, dok je Nikola Torbica najuspešniji sudija, a to priznanje zaslužio je zbog brojnih uspeha ali i prilike da na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine deli pravdu na rvačkim strunjačama. Najbolji trener za 2018. godinu i sportski stručnjak je trener rvačkog kluba „Proleter” Vojislav Trajković.

Nagrade_SSGZR_025

Sportski novinar i publicista Stojan Popov, koordinator za sport penzionera u našem gradu Karolj Salma kao i majstor sa fudbalskom loptom Slavko Anđelov, popularni Slive dobili su posebna priznanja. Pored sportista, neizostavni učesnici svakog sportskog dešavanja jesu i sportski novinari, te je za najboljeg propagandistu u 2018. godini priznanje dobio Bogoljub Grujić, dok su u oblasti sponzora-donatora, ravnopravno priznanje ponele tri mesne zajednice, i to, Elemir, Klek i Lazarevo.

Sam završetak današnje svečanosti obeležen je dodelom priznanja za životno delo, koje je pripalo Veselinu Vučićeviću, kao dugogodišnjem uspešnom sportskom radniku i stručnjaku, i jednom od najzaslužnijih ljudi za razvoj i unapređenje veslačkog sporta u našem gradu. Nosilac je Nacionalnog priznanja, a za svoj sportski rad je više puta nagrađivan, koji se po završetku ceremonije obratio u ime svih nagrađenih.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7193/Dodeljene-godisnje-nagrade-Sportskog-saveza-grada


Lokvanj
montecito-05-petak3
mc_rostilj

Pročitajte još

FINALNO CISCENJE9

SNEGA NEMA ALI MI U MR BEAN SPORT SHOPU IPAK FINALNO ČISTIMO…

Finalno čišćenje i sjajna prilika za sve…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>