26. 05. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / Zrenjanin na 41. Međunarodnom sajmu turizma – da se što bolje upoznamo
SajamTurizma2019_1

Zrenjanin na 41. Međunarodnom sajmu turizma – da se što bolje upoznamo

Pod sloganom “Leto je bliže nego što mislite”, u Beogradu je juče otvoren 41. Međunarodni sajam turizma. Sajam je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, a prisutima su se obratili i gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić, kao i bugarska ministarka turizma Nikolina Angelkova, čija je zemlja ove godine partner sajma.

Grad Zrenjanin i ove godine, već po tradiciji, na posebnom štandu predstavlja svoje potencijale i turističku ponudu, a današnjoj promociji, kao i uvek u takvim prilikama, prisustvovao je veliki broj gostiju, predstavnika medija i posetilaca sajma. Sve ih je pozdravio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je rekao da grad Zrenjanin nema planine, more ili jezero, ali da zna i može da napravi turističku manifestaciju koju za sedam dana poseti pola miliona gostiju.

“Mi smo veoma ponosni i na ljude koji to organizuju i koji animiraju sve naše trgovce, ugostitelje, domaćine, da ugoste toliki broj posetilaca našeg grada. Naravno, nisu “Dani piva” jedini skup koji organizujemo, čuli smo ovde i šta sve radimo i kakvi su planovi, a meni samo preostaje da vas sve pozovem u Zrenjanin. Ne mora to da bude poslednja nedelja avgusta, kada su “Dani piva”, možete da dođete već sutra i svakog drugog dana, bićete nam uvek dragi gosti”, poručio je gradonačelnik posetiocima štanda Zrenjanina na sajmu turizma.

Dodao je i da su Zrenjaninci često skloni i da kritikuju svoj grad i manifestacije, ali kada je u pitanju poređenje s nekim drugim gradovima, što je prisutno i na ovom sajmu, može se reći da je su “Dani piva” jedna od manifestacija koja se najviše prati i za koju vlada veliko interesovanje i na sajmu turizma.
“Pozivamo naše goste i u lov, i u Banju Rusandu, da vide ono što imamo, a to nije malo, i sajam turizma uvek je dobra prilika za upoznavanje s ljudima, ali i da oni upoznaju nas i mi to koristimo”, zaključio je Čedomir Janjić.

Organizatori nastupa Zrenjanina na sajmu su Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada, čiji je direktor Zoran Ljubotina poručio da je za grad Zrenjanin, u njegovom ukupnom razvoju, izuzetno važno i da razvija i jača turističke potencijale.
“To prati jedno drugo, i ja s ovog mesta s ponosom mogu da kažem da grad Zrenjanin zaista ima dobar turistički razvoj, vidi se to na svakom koraku i u svakom segmentu. Sve više imamo registrovanih noćenja u gradu, to je neki pokazatelj za ono što grad Zrenjanin jeste. Osim gastronomije i gostoljubivosti naših domaćina, oni posebno ističu arhitekturu našeg grada iz 19. veka, turističke manifestacije i proizvode, destinacije poput Kaštela Ečka, Carske bare, Banje Rusande, naša izletišta…”, kazao je Ljubotina.

Prilikom jučerašnje svečanosti otvaranja, istaknuto je da je u Srbiji, prethodne godine, po prvi put zabeležen čist devizni prihod od turizma iznad 1,5 milijardi dolara, a da se ove godine očekuje oko 3,6 miliona gostiju i devizni priliv od 1,7 milijardi dolara.

Međunarodni sajam turizma trajaće do nedelje, 24. februara, a na njemu učestvuje više od 650 direktnih izlagača i suizlagača iz 38 zemalja. Na Beogradskom sajmu istovremeno se održavaju još tri manifestacije – 10. Međunarodni sajam vina BeoWine, 15. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 15. Sajam suvenira “Posetite Srbiju”. Organizatori očekuju da sajam poseti između 60.000 i 70.000 ljudi.

izbor:

izbor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7189/Zrenjanin-na-41–Medjunarodnom-sajmu-turizma—da-se-sto-bolje-upoznamo


Lokvanj
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

Top Gan Maverik - prateca

U Kulturnom centru Zrenjanina bioskopske projekcije očekivanog filmskog hita – “Top Gan – Maverik”

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE – Pretpremijera filma «Top Gan – Maverik» – sreda, 25. maj – Projekcije ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>