15. 07. 2020.
Home / Ostali sportovi / Kancelarija za mlade obeležila 11. rođendan
KancelarijaMladi_1

Kancelarija za mlade obeležila 11. rođendan

Svečanost povodom obeležavanja jedanaest godina od osnivanja Kancelarije za mlade Zrenjanin održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće, a tom događaju prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, kao i predstavnici institucija kulture, Crvenog krsta, Vojske Srbije i žandarmerije.

Salapura je rekao da je polulacija mladih – đaci, studenti, osnovna pokretačka snaga razvoja lokalne samouprave i našeg Grada.

– U tom smislu, trudimo se da raznim programima i projektima podržimo njihov rad i njihov razvitak u našoj lokalnoj samoupravi – kazao je Salapura.

On je istakao da je prošle godine donet veoma važan strateštki dokument – Lokalni akcioni plan za mlade, koji će definisati smernice i metodologiju daljeg razvoja omladinske politike u našem gradu.

– Ponosni smo i na činjenicu da smo zajedno sa sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu unapredili i opremili naš omladinski klub gde će mladi moći da se okupljaju i edukuju, a samim tim i druže – rekao je pomoćnik gradonačelnika uz čestitke Kancelariji za mlade i svim mladim ljudima koji učestvuju u njenom radu.

Rekao je i da će Grad Zrenjanin i ubuduće stvarati uslove za razvoj omladinske politike u našem gradu.

Miodrag Laništanin, saradnik Kancelarije rekao je da se zrenjaninska Kancelarija za mlade ubraja u pionire omladinske politike u Srbiji.

KancelarijaMladi_1

– Istakao bih uspešnu godinu iza nas, ostvarili smo dva ključna cilja, a to je donošenje Lokalnog akcionog plana za mlade, koji je Skupština jednoglasno usvojila, kao i otvaranje omladinskog kluba u prostorijama Kulturnog centra u čemu nam je mnogo pomogla Gradska uprava, ali i Kulturni centar Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu – kazao je on i zahvalio na podršci.

Rekao je da aktiviste Kancelarije ubuduće očekuje promocija Omladinskog kluba i promocija mladih kroz razne projekte koji će biti relizovani.

Povodom ovog, značajnog jubileja, dodeljene su i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su u prethodnom periodu pružali pomoć i podršku Kancelariji, a plaketa za najvolontera Kancelarije za 2018. godinu dodeljena je Nikolini Đokić.

kancelarija za mlade rodjendan 11(2)

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7180/Kancelarija-za-mlade-obelezila-11–rodjendan


Lokvanj
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

FB_IMG_1594449553207

BANAT PO SEDMI PUT ŠAMPION SRBIJE

Bez odigranog finalnog meča, zbog Korona virusom zaraženog igrača Crvene zvezde, stonoteniski Banata iz Zrenjanina, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>