17. 07. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / “Na krilima knjige” Jasminke Petrović – nova knjiga u izdanju Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”
dav
dav

“Na krilima knjige” Jasminke Petrović – nova knjiga u izdanju Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”

Objavljena je nova knjiga u izdanju Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, slikovnica “Na krilima knjige” Jasminke Petrović.

Kako je to moguće da jedan grad, od uspavanog mesta u kojem sve teče po ustaljenoj rutini, postane drugačiji i sasvim poseban? Kako to jedan dečak Petar uspeva da se oseti tako neobično da mu se grudi pune zadovoljstvom i srećom, toliko da misli da će poleteti? I kako to deca u tom gradu prestaju da se dure i kenjkaju i postaju radosna, nasmejana i radoznala?

Pa, zahvaljujući gradskoj biblioteci, naravno! I jednoj bibliotekarki Ani. I knjigama!

dav

Slikovnicu Na krilima knjige, jedne od vodećih savremenih autorki za decu i mlade, Jasminke Petrović, ilustrovala je Ana Petrović.

Uz saznanje koliko su moćne knjige i kakvi postajemo od čitanja, ovo je prva slikovnica na ovim prostorima u kojoj glavni junaci jesu i jedna bibliotekarka i gradska biblioteka.

Knjiga je posvećena našem dragom kolegi, Andreju Jakovljevu.

U knjižari Biblioteke, Klubu knjige, slikovnica se može kupiti po promotivnoj ceni od 155 dinara.

davLokvanj
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

FB_IMG_1563301286714

CAFFE PICCOLO

Disciplina koja istražuje pivo i pravljenje piva ima svoje naučno ime Zitologija. Nastalo je od ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>