26. 06. 2022.
Home / Ostali sportovi / GRADONAČELNIK OBIŠAO KRISTALNU LEPOTICU KOJU KRASI NOVI VRHUNSKI PARKET…
Kristalna_gradonacelnik_018

GRADONAČELNIK OBIŠAO KRISTALNU LEPOTICU KOJU KRASI NOVI VRHUNSKI PARKET…

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima posetio je sportsku halu “Kristalnu dvoranu”, gde su završeni svi radovi na postavljanju novog parketa, u sklopu priprema dvorane za Evropsko prvenstvo u košarci za žene. Gradonačelnik se uverio da su svi radovi obavljeni u skladu sa zahtevanim standardima i u predviđenim rokovima, te da Grad Zrenjanin, javna ustanova “Sportski objekti” i Sportski savez grada čine sve što je neophodno da pripreme za jedan od najvećih sportskih događaja u Evropi ove godine teku planiranom dinamikom.

Kristalna_gradonacelnik_011a

“Kristalnu dvoranu” posetili su danas i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura i Duško Radišić, kao i sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković. Njih je direktor JU “Sportski objekti” Bojan Mijatov informisao o izvršenim radovima, kao i koje aktivnosti slede u narednom periodu, a tiču se takođe priprema za Evropski šampionat. On je rekao i da je svima već dobro poznato da će u grupi koja će igrati u Zrenjaninu nastupiti i reprezentacija Srbije.

Kristalna_gradonacelnik_012

– To nam je izuzetna čast i želimo da obezbedimo što bolje uslove, kako bi grad Zrenjanin bio predstavljen u najboljem svetlu. Postavljen je u našoj hali najkvalitetniji parket koji se može naći na svetskom tržištu, danske marke “Junkers”, licenciran od pet svetskih sportskih federacija i u slučaju da imamo priliku da organizujemo još neko veliko takmičenje bićemo s ovakvim uslovima konkurentni – naglasio je Mijatov.

Kristalna_gradonacelnik_014

Objasnio je da je parket postavljen na površini od 1130 kvadratnih metara, u vrednosti investicije od 12,5 miliona dinara. Garancija je data na sedam godina, s tim da uz redovno korišćenje i održavanje, upotrebni vek parketa može da bude i svih dvadeset godina.
– U pitanju je puno drvo, tako da postoji i mogućnost hoblovanja, a potrudli smo se i da ispod parketa postavimo veze za semafore i internet, da se ne bi morao naknadno bušiti. Radove je finansirao Grad Zrenjanin i s punim pravom se ističe da je ovo grad sporta, kada se sagleda koliko se ulaže u infrastrukturu i uslove za same korisnike i za održavanje takmičenja – kazao je Mijatov.

Kristalna_gradonacelnik_003

Kako je naveo, očekuje se nabavka i postavljanje velikih LCD semafora i propratnih semafora koji će biti licencirani od strane svetske košarkaške federacije i led rasvete na tablama. Planirano je i “osvežavanje” hale, koje podrazumeva farbanje zidova, postavljanje staza za kretanje publike u boji sedišta, odnosno “uniformisanje” hale u istoj boji. Predstoji i brendiranje “Kristalne dvorane”, ali i centralnih gradskih površina, o čemu će se više znati nakon inspekcije predstavnika FIBA i njihove posete Zrenjaninu koja bi trebalo uskoro da usledi.

Kristalna_gradonacelnik_014a

Grad Zrenjanin biće domaćin D grupe 37. Evropskog prvenstva za košarkašice i ugostiće selekcije Srbije, Rusije, Belorusije i Belgije. Prvenstvo otvara domaćin, selekcija Srbije, koja će 27. juna igrati meč protiv Belorusije, a u drugom meču tog dana sastaće se Rusija i Belgija. Dan kasnije igraju Belgija-Belorusija i Srbija-Rusija. Poslednje kolo igra se u nedelju, 30. juna 2019. godine, sastaju se Belorusija-Rusija i Srbija-Belgija.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7168/Gradonacelnik-u-”Kristalnoj-dvorani”–zavrseno-postavljanje-novog-parketa


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-04-cetvrtak3
mc_rostilj

Pročitajte još

received_1460244281094135

BANATSKI ŠOR TREBINJEM TREŠTI…

Veliki Banatski šor na trgu Jovana Dučića, u hladu stoletnih platana, oduševio je, ljubazne domaćine, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>