12. 08. 2022.
Home / Fudbal / Luka Luković: Čukarički najbolja sredina za mene
luka_lukovic

Luka Luković: Čukarički najbolja sredina za mene

Luka Luković je jedno od dva pojačanja Čukaričkog ove zime. Potpisao je za belo-crne u istom danu kad i novajlija iz IMT-a Stefan Kovač. Dete Crvene zvezde, momak iz Beograda, u rodni grad vratio se preko Vojvodine, švajcarskog Bila, Bačke I belgijskog Muskrona.

– Na predlog Vladimira Matijaševića sam došao u Čukarički, bio sam od novembra u klubu, trenirao, brzo je došlo do dogovora. Već su prvi utisci bili zaista lepi, sve je kako treba, nije bilo razloga da ne uspostavimo saradnju – kazao je na početku razgovora u Limasolu, gde je Čukarički na pripremama, Luka Luković.

Sa prethodnim klubom Muskronom Luković je sporazumno prekinuo saradnju. Sada je vreme za novi početak na Banovom brdu.

– U Belgiji se jednostavno nisu sklopile kockice, tako da sam odlučio da se vratim u Srbiju. Čukarički je bio najbolji mogući izbor za mene u ovom trenutku – kazao je Luković, koji je potom dodao:

– Sve najbolje sam i ranije čuo o Čukaričkom, da je to najorganizovaniji klubu u Srbiji, sada sam se u sve to i sam uverio. Posle duže vremena sam malo kod kuće, bio sam u Bačkoj Palanci, Novom Sadu, Belgiji. Sada je ovo najbolja sredina za mene.

Otkrio je Luković da od novih saigrača jednog poznaje od ranije, iako nisu prethodno igrali zajedno.

– Nenada Kisa znam duže vreme, iz kraja, igramo mali fudbal zajedno. Naravno, tu ja pobeđujem. Na malom fudbalu sam ja ono što je Kiso na treninzima Čukaričkog.

Luković igra u veznom redu, po potrebi može da bude i na poziciji napadača. A baš tu je u Čukaričkom najveća konkurencija.

– Odgovara mi takva situacija, što je bolja konkurencija, svi smo motivisaniji da pružimo maksimum, da se u svakom trenutku trudimo da budemo bolji. Mogu da igram i levo krilo, desno, iza špica, mogu i na mestu napadača. Šef će odlučiti gde ću i koliko ću igrati.

Luković je pratio nastupe svog novog kluba u jesenjem delu sezone.

– U prvom delu sezone Čukarički je igrao vrlo dobro, na četvrtom je mestu. Mislim da tu treba i da ostanemo i da izborimo kvalifikacije za plasman u Ligu Evrope.

Kao dete Crvene zvezde, Luković je priznao da mu je žao što nije prošao među crveno-belima.

– Ostaje žal, sigurno. Navijam za Crvenu zvezdu, otac takođe, jednostavno nije se namestilo. Ali, život ide dalje, nikad se ne zna…

Za koga si navijao u poslednjem meču prvog dela sezone, kad su se na Banovom brdu sastali Čukarički i Crvena zvezda?

– Za Čukarički, naravno – uz osmeh je rekao Luković.


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

received_542693300660584

MATIJA TOMOVIĆ U ZADRUGARU IZ LAZAREVA

Na preporuku svog nekadašnjeg trenera u Radničkom iz Zrenjanina, Vladimira Grbušića, Matija Tomović, talentovani fudbaler, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>