19. 08. 2019.
Home / Košarka / HAJDE JANO, HAJDE DUŠO…SAMO DA IGRAMO…..
IMG_7525

HAJDE JANO, HAJDE DUŠO…SAMO DA IGRAMO…..

Djeco moja, hrabri zatočnici, Vas je ova zemlja porodila, kršovita, ali vami zlatna….Djedi vaši rodiše se tudijer, oci vaši rodiše se tudijer, i vi isti rodiste se tudijer… Za vas ljepše u svijetu neima….

Djedi Vaši za nj lijevahu krvcu, Oci vaši za nj lijevahu krvcu, za nj vi isti krvcu prolijevate…
Za Vas draže u svijetu neima…Oro gnijezdo vrh timora vije, jer slobode u ravnici nije….

Stihovi iz poeme Smrt Smail-age Čengića, junački su podstek junacima iz malog, ali srca velikog Žitišta….

A iz Svetog Đorđa ponosno poručuju: Od prvog pisanog dokumenta koji je nastao 1319. godine kad se kao Begej Sveti Đurađ spominje današnje Žitište pa do danas prošlo je 700 godina i toliko vremena bilo je potrebno da Žitište dobije istinske junake. Heroje koji su Žitište postavili na naslovne i udarne strane najtiražnijih novina, televizija, o kojima TV Prva snima dokumentarni film… I zaista previsoko je zvezda koju čvrsto u zagrljaju nosimo mi, košarkaši Svetog Đorđa iz Žitišta…

IMG_7518

Ovaj epski sportski, ali i ljudski uspeh oreol je svih Žitištana, kao i naših sugrađana koji su u Americi, Australiji, Nemačkoj ,Škotskoj, Kanadi, Nemačkoj… Svih koji su pružili podršku i bili uz nas…Finale Kupa Vojvodine, finale Kupa KSS ,finalni turnir Kupa Radivoja Koraća ,prvo mesto bez poraza u 1MRL, može li više od toga?

Naš trener i prvi među nama košarkaškim Svecima, Marko Boljac kaže da može i mora!!!

E sad junaci, u sredu 16. januara hrabro u boj, pa ili sa štitom ili na njemu…

IMG_7477

Naše maleno Žitište domaćin je finalne utakmice Kupa Košarkaškog saveza Srbije sa najboljom ekipom KLS Novim Pazarom…Meč za prestiž, čast i obraz…Domaćinski, kako smo to i do sada činili, dočekaćemo i ugostiti drage sportske prijatelje iz Novog Pazara..Utakmica počinje u 18.30 časova i svi ste pozvani dragi prijatelji – glasno i jasno poručuju iz Košarkaškog kluba Sveti Đorđe, uz napomenu da će utakmici prisustvovati čelni ljudi košarke u Srbiji kao i drugi gosti.

Za one koji ne znaju, valja napomenuti da su obe ekipe plasmanom u finale, ostvarile plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća koji se igra u Nišu od 14. do 17. februara, na kojem učestvuju Crvena zvezda, Partizan, Mega Bemaks, FMP, Borac Čačak i Dinamik.

IMG_7470

Rukovodstvo KK Sveti Đorđe apeluje na sve ljubitelje košarke koji dođu na utakmicu da fer i korektnim ponašanjem bodre svoje ljubimce i da potvrde to o čemu mediji naveliko grme proteklih dana, gostoljubivosti Žitištana i košarkaškom genu koji ih je izbacio u elitu srpske košarke. Sada već širom Srbije poznati Boxeri koje će klub organizovano voditi u Niš , najavljuju spektakularnu i do sada neviđenu podršku…

Kao i u naslovu, milo zvuče i srcu drago leže stihovi narodne pesme Hajde Jano, hajde dušo i kuću i konja da prodamo, samo da igramo….!!!!


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

Zrenjanin - Džeri Kinez iz Pekinga foto B.Grujić

DŽERI IZ PEKINGA GOST ZRENJANINA

Devetnaestogodišnji Kinez iz Pekinka, Džeri Vu Jučen, dvadesetak dana je po preporuci svog trenera na ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>