24. 06. 2019.
Home / Košarka / AJ PA PUKNI ZORO STARU MAJKU PROBUDI…PA DA VIDI KO JOJ DOLAZI…
IMG_7052

AJ PA PUKNI ZORO STARU MAJKU PROBUDI…PA DA VIDI KO JOJ DOLAZI…

Zasviraše trube, završi se boj. Zvona zvone, zora sviće, vraćam se rode moj…

Junačke stihove otpevaše na kraju junaci iz Žitišta, košarkaši Svetog Đorđa, koji su časno i pošteno, borbeno i zlatnim koncem izvezeno, savladali velikog rivala, ekipu Zdravlja iz Leskovca i tako ušli u istoriju malog Žitišta, ali tako velikog i širom otvorenog srca!!!

IMG_7054

Sveti Đorđe – Zdravlje 79 : 75 ( 21:21, 17:19, 15:12, 26:23 )

Teški boj vodio se na parketu dvorane osnovne škole Sveti Sava u Žitištu, gde stanuje košarkaški Svetac i fenomen o kojem se priča u košarkaškim krugovima širom Srbije, ali i šire…

Silni pozivi Žitištanima usledili su iz Amerike, Australije, Kanade, raspituju se ljudi čuudom se čudeći o velikom uspehu i istorijskoj pobedi nad drugoligašem Zdravljem iz Leskovca.

IMG_7050

Ekipu trenera Marka Boljca do pobede vodili su Marko Tomić sa 22 poena i 5 pogođenih trojki, uz 5 skokova i 3 asistencije i ukupan indeksni učinak 23, Danijel Čuč ubacio je 21 poen uz fantastičan procenat šuta za tri poena 57% 4 od 7, dok je Jovan Ostojić uz 14 postignutih poena imao najbolji index 25, 6 skokova i 7 asistencija.

Mladi Nikola Đokić postigao je 8 poena uz 2 od 3 ispaljene trojke na koš Leskovčana, Ivan Stanić ubacio je poen manje, kapiten Boris Krstanović 5, a komandant odbrane i idejni tvorac sigurnih napada Žitištana, Marko Vulin postigao je 2 poena, uz 3 skoka i jednu asistenciju.

IMG_7046

Kod gostiju najefikasniji je bio Andrejević sa 14 poena, Ljubenković i Dojčinović postigli su po 12, Jović 10, Čvorović 9, a Tešanović 8 poena.

U drugoj utakmici Vojvodina, koja će ponovo snage odmeriti sa Svetim Đorđem, bila je bolja u Smederevskoj Palanci od domaće ekipe Mladost i pobedila rezultatom 97 : 84.mc_rostilj
Lokvanj
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

Leka 1

BASKETAŠI NAŠI…

BASKETAŠI NAŠI….   Basketaši SPIN Bogi, Raško, Micko i kapiten Lekavičijus, uz svesrdnu podršku Marka ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>