14. 08. 2020.
Home / Ostali sportovi / Održan 5. ”Zrenjaninski pobednik”, međunarodni turnir u šotokan karateu
Sotokan_karate_009

Održan 5. ”Zrenjaninski pobednik”, međunarodni turnir u šotokan karateu

Uz učešće više od 750 takmičara iz nekoliko zemalja u okruženju i 45 klubova, u nedelju je u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani održan 5. “Zrenjaninski pobednik“, međunarodni turnir u šotokan karateu. Gosti našeg grada bili su karatisti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Rumunije, Mađarske, Republike Srpske i domaćina Srbije, a organizator turnira bio je karate klub „Juko-Banat“, pod okriljem Šotokan karate saveza Srbije i podršku Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i Grada Zrenjanina. Ovo takmičenje u našem gradu, po kvalitetu i broju učesnika, spada u najznačajnije u Srbiji u šotokan karateu.

Sotokan_karate_075

Otvaranju su prisustvovali čelnici nacionalnog saveza u tom sportu, ali i predstavnici pokrajinskih i lokalnih organa vlasti – zamenik Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je i svečano otvorio takmičenje, istakavši da je organizator klub koji s uspehom radi i u naseljenim mestima.

Sotokan_karate_024
„Njihovi treninzi se odvijaju u Aradcu, Tarašu, Stajićevu i to je jedan od retkih klubova koji funkcioniše podjednako uspešno u samom gradu i u našim naseljenim mestima. Naravno, i ovaj turnir je značajan za Zrenjanin kao grad sportova, jer iz godine u godinu okuplja sve više takmičara, dokazuje da je rad u ovom klubu na visokom nivou, i ja im želim puno uspeha i u narednom periodu, a svim učesnicima turnira želim prijatan boravak u našem gradu i uspeh na takmičenju“, poručio je Santovac.

Sotokan_karate_016

Trener kluba „Juko-Banat“ i organizator takmičenja Danko Đokić imao je više razloga za slavlje u nedelju. Turnir je organizovan na njegov rođendan, na državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu i obeležio je mini-jubilej, peto izdanje. Posebno je naglasio da su u našem gradu prisutni i oni koji su već učestvovali na „Zrenjaninskom pobedniku“ i rado su se ponovo odazvali pozivu organizatora.

Sotokan_karate_034
„Organizacija jednog ovakvog turnira veoma je zahtevna i dugo traje, naporno smo radili kako bi svi koji su danas došli u Zrenjanin otišli zadovoljni. Svake godine imamo učesnike koji dovode veliki broj takmičara, kao što je to danas slučaj s ekipom iz Vrbasa, koja je došla sa čak 152 svoja člana. Drago nam je što mnoge ekipe ponovo dolaze u Zrenjanin i to nam je značajno zbog našeg daljeg rada“, kazao je Đokić.

Sotokan_karate_098

Vrbašani su na kraju i zauzeli prvo mesto u generalnom plasmanu, ispred beogradske „Astre“ i novosadskog kluba „Šotokan 021“. Kao i takmičari, i sudijski tim bio je internacionalnog sastava, a takmičenja su se u Kristalnoj dvorani održavala na šest tatamija, u katama pojedinačno i ekipno i borbama pojedinačno i ekipno, u kategorijama juniora, kadeta, omladinaca i seniora.

Sotokan_karate_078

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7085/Odrzan-5–”Zrenjaninski-pobednik”–medjunarodni-turnir-u-sotokan-karateu


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

117642431_755439225286761_7027317146680283482_n

KUBURA NA “GRGEČU” UPECAO AMURA OD 13 KILOGRAMA

Na jezeru “Grgeč” u Žitištu kod Zrenjanina, najbolji sportski ribolovci takmičili su se u okviru ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>