28. 09. 2022.
Home / Ostali sportovi / Zrenjanin ostaje centar ”Žogarije-Loptarije” u Srbiji
Zogarije_press_003

Zrenjanin ostaje centar ”Žogarije-Loptarije” u Srbiji

Sportsko-zabavno-edukativna manifestacija školaraca “Žogarija-Loptarija” uspešno je ispratila još jednu sezonu, a naš grad ostaje centar manifestacije i u narednoj godini, čulo se juče na konferenciji za novinare, organizovanoj u Gradskoj kući. Organizatori su sumirali dešavanja u ovoj godini i najavili program za 2019. godinu, a o manifestaciji su govorili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koordinator “Žogarije-Loptarije” za Zrenjanin Goran Delić i predstavnik organizatora i moderator Bogoljub Grujić.

Zogarije_press_006

Simo Salapura istakao je da “Žogarija-Loptarija” predstavlja sveobuhvatnu manifestaciju onoga što se zove igra, takmičenje i druženje.
“U programu razvoja sporta na teritoriji Grada Zrenjanina nisu kao prioritet navedeni samo vrhunski rezultati, već pre svega povećan obuhvat građana, pre svega dece osnovnoškolskog uzrasta, za bavljenje sportom. Osnovni cilj nam je da deci usadimo naviku za bavljenje nekom fizičkom aktivnošću tokom života, a to je jedan od ciljeva koji promoviše i “Žogarija-Loptarija”. Naredne godine to će biti treće po redu takmičenje u našem gradu, a podsetiću da smo ove godine imali dve manifestacije u Zrenjaninu – kvalifikacioni turnir i republičko finale, što je bila lepa prilika da se promovišu i naš grad, naše škole, naši đaci. Više od dve hiljade njih do sada je uzelo učešće u ovom takmičenju i ja se zahvaljujem svim školama koje su učestvovale i svima koji su doprineli uspešnoj organizaciji i pozivam ih da se sledeće godine još masovnije uključe, kako bi na što bolji način promovisali sve vrednosti sporta, igre, druženja, upoznavanja, razmene iskustva”, kazao je Salapura i podsetio na dve velike međunarodne sportske manifestacije čiji je naš grad domaćin 2019. godine – Evropsko prvenstvo u košarci za žene i Evropsko univerzitetsko prvenstvo u odbojci.

Zogarije_press_011

“Imamo, dakle, ozbiljne sportske izazove pred nama, organizacione izazove, ali koji će sigurno svima nama služiti na čast, da promovišemo jednu lepu priču. “Žogarije-Loptarije” su sigurno deo sveobuhvatnog programa kroz koji ćemo promovisati i ove naše aktivnosti”, poručio je Salapura.

“Žogarije-Loptarije” prisutne su u regionu bivše Jugoslavije već desetak godina, začete su u Sloveniji, zahvaljujući angažovanju Slavka Sakelšeka, a u Srbiji se održavaju od prošle godine. Finale ovogodišnje manifestacije za region održano je septembra meseca u Sarajevu, a Srbiju je uspešno predstavljala ekipa Raške koja je to učešće obezbedila upravo pobedom u Zrenjaninu, na nacionalnom finalu za našu zemlju, održanom u maju.

Zogarije_press_018

Koordinator “Žogarije-Loptarije” za Zrenjanin Goran Delić, koji je na tom mestu nasledio Vesnu Sakelšek, ističe da će naš grad ostati bazni, matični grad za Srbiju i ubuduće, što je tradicija koju organitzatori žele da zadrže.
“Nakon preliminarnih razgovora i kontakata koje smo obavili širom Srbije, možemo reći da je već skoro ostvaren plan da za narednu godinu udvostručimo broj gradova učesnika, odnosno domaćina takmičenja. U izgledu je da se uključe i neke vrlo atratktivne lokacije i za našu decu i za lepu promociju Srbije, kao što su Vrnjačka Banja i Kopaonik, da se podsetimo svi zajedno koliko je Srbija kao zemlja lepa. Primetno je i prenošenje nekog fokusa sa velikih centara, koji imaju i možda višak manifestacija i manjak interesovanja, na manje sredine. Pokušaćemo da budemo aktivni tokom cele sezone, a još jednom ističem da će manifestacija “Žogarija-Loptarija-Srbija 2019” biti vezana za Zrenjanin kao matični grad, po više osnova”, naveo je Delić.

Zogarije_press_009

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7077/Zrenjanin-ostaje-centar-”Zogarije-Loptarije”-u-Srbiji

mc_rostilj
Lokvanj
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

PSX_20220928_160445

SEZONA OTVORENA SA PET OSVOJENIH MEDALJA NA JESENJEM KUPU U SUBOTICI

Na zanimljivom plivačkom takmičenju Jesenji kup Subotice 2022. na kojem je učestvovalo 335 plivača iz ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>