18. 04. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / Nagrada ”Beogradski pobednik 2018” Gradu Zrenjaninu za najveći investicioni projekat u Srbiji
Beogradski_pobednik_015

Nagrada ”Beogradski pobednik 2018” Gradu Zrenjaninu za najveći investicioni projekat u Srbiji

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sinoć je u Beogradu, u ime Grada Zrenjanina, primio nagradu “Beogradski pobednik 2018” za najveći investicioni projekat u Srbiji u 2018. godini, dolazak kineske kompanije „Šandong Linglong“, kao najveće direktne inostrane investicije u Zrenjaninu ikada, a koja će svoje pogone u proizvodnji izgraditi u industrijskoj zoni „Jugoistok Ečka“.

Ovo prestižno priznanje u oblasti privrede stiglo je u Zrenjanin kao još jedna potvrda snažnog investicionog zamaha u ovoj godini i najave realizacije nekoliko velikih investicija u 2019. godini, od kojih izgradnja fabrike pneumatika prevazilazi ne samo lokalne, već i regionalne okvire.

Zahvaljujući na priznanju, gradonačelnik Čedomir Janjić je rekao da mu čini veliku čast što su potencijali Zrenjanina još jednom prepoznati i nagrađeni, ovom prilikom kroz prestižnu nagradu „Beogradski pobednik 2018“.
“Grad Zrenjanin je grad sa najvećim procentom povećanja broja zaposlenih u Srbiji u prethodnoj godini i sa najvećim povećanjem robne razmene sa inostranim zemljama. Nova investicija vredna je milijardu dolara, a industrijsku zonu proširujemo na dodatnih 550 hektara. Trend dobrih vesti i realizaciju novih projekata nastavićemo i sledeće godine. Zahvaljujem se na priznanju, a daljim radom i zalaganjem ćemo opravdati ovu nagradu.“, poručio je gradonačelnik Janjić predstavnicima medija i ostalim laureatima, na sinoćnoj svečanosti u Beogradu.

Uz Janjića, dodeli nagrada “Beogradski pobednik 2018” prisustvovali su i njegov pomoćnik Dragan Ćapin, član Gradskog veća za resor saobraćaja i turizma Dragan Vulešević i šef Odseka za lokalni ekonomski i ruralni razvoj Gradske uprave Jovan Vukanović. Prisutni su imali priliku i da vide promotivni film o gradu Zrenjaninu i njegovim potencijalima, s akcentom na privredu, nove proizvodne pogone i objekte čija je izgradnja u toku u gradskim industrijskim zonama “Jugoistok-Ečka”, “Bagljaš” i “Severozapad-Elemir”.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7076/Nagrada-”Beogradski-pobednik-2018”-Gradu-Zrenjaninu-za-najveci-investicioni-projekat-u-Srbiji

Pročitajte još

Bela Poniz - Pomorska bitka - ulje

XXXI GODIŠNJI SALON ULAZ-a

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin 20. aprila u 19 časova svečano će biti otvorena ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>