18. 04. 2019.
Home / Odbojka / DVADESET GODINA ŽENSKE ODBOJKE U ŽITIŠTU…
Odb Žit 0 naslovna

DVADESET GODINA ŽENSKE ODBOJKE U ŽITIŠTU…

Inicijativu za osnivanje odbojkaškog kluba u Žitištu, krajem 1997. godine, pokrenula je grupa devojčica, igračica koje su igrale – trenirale u osnovnoj školi Sveti Sava, pod rukovodstvom profesora Zorana Veselinova.

Čudesna igra koja svojom lepotom i magijom pleni pažnju veliku popularnost sticala je iz godine u godinu, a naročito nakon uspeha odbojkašica i odbojkaša iz oblićnjeg Kleka i Zrenjanina.

Odb Žit 00 naslovna

Sportski kolektiv u Žitištu obeležava 20 godina postojanja, ima tri selekcije u kome trenira 60 devojaka a treneri su im Anđa Cvetićanin, Aleksandar Meng i Saša Kosanović.

Koncepcija kluba se bazira na radu sa školskom decom odnosno napredovanju igračica i priključivanju seniorskoj ekipi, koja je svojevremeno imala uspeha i u ligi saveznog ranga i ostvarivala značajne rezultate na raznim prvenstvima i u kupu.

odb Žit 1

– Uslovi su odlični, redovno treniramo i imamo obezbeđena finansijska sredstva za učešće na takmičenjima. Već par godina zauzimamo visoku poziciju u Vojvođanskoj ligi. Klub ima dudugoročnu viziju, volјu i borbenost da se stvore generacije budućih šampiona – istakao je jedan od trenera u klubu, Aleksandar Meng.

Odb Žit 2

izvor: Žitišteonline

mc_rostilj
Lokvanj
montecito-04-cetvrtak3
mc_rostilj

Pročitajte još

Žok Bagljaš 0 naslovna

PO NOTAMA PROFESORA DOKTORA VUKOVIĆA…

Orkestar je svirao najlepšu odbojkašku simfoniju, po istančano preciznim notama profesora doktora Milenka Vukovića, a ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>