04. 06. 2020.
Home / Fudbal / Futsal Srbija-Poljska i plivački miting ”Kup Zrenjanina 2018” u našem gradu
Press_Plivacki_miting_2018_013

Futsal Srbija-Poljska i plivački miting ”Kup Zrenjanina 2018” u našem gradu

Futsal reprezentacije Srbije i Poljske sutra će, 30. oktobra, odigrati prijateljsku utakmicu u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani”, s početkom u 18 časova, a naš grad će od četvrtka do nedelje, od 1-4. novembra, biti domaćin još jednog međunarodnog sportskog događaja – 26. plivačkog mitinga “Kup Zrenjanina 2018.”, na bazenu SC “Jug” na Šećerani, najavljeno je danas na konferencijama za novinare održanim u Gradskoj kući.

Još jedno gostovanje futsal reprezentacije Srbije, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo 2020. godine, u našem gradu najavili su pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i predstavnici futsal asocijacija Srbije i Poljske – selektor reprezentacije Srbije Goran Ivančić, igrač Kristijan Radin, inače naš sugrađanin, selektor reprezentacije Poljske Blažek Korčinski i tim menadžer Mateuš Golaš.
Press_Plivacki_miting_2018_002
 
Simo Salapura je članovima obe selekcije poželeo prijatan boravak u našem gradu i istakao da je odigravanje ovog meča u Zrenjaninu još jedna potvrda dobre saradnje grada i različitih nacionalnih granskih sportskih saveza. Pozvao je naše sugrađane, ljubitelje sporta, da slično kao protekle nedelje, kada je igran rukometni meč Srbija-Belgija, ispune sportsku halu do poslednjeg mesta.
“Ove utakmice prilika su i za adekvatnu promociju sporta u lokalu, u našem gradu. Dobar lokalni klub, SAS, takođe je dobra referenca za odigravanje utakmica reprezentacije i ja i ovoga puta pozivam navijače, pre svega školarce, da dođu u dvoranu, pokažu kulturu navijanja i da još jednom pošaljemo lepu sliku iz naše “Kristalne dvorane”, verujem uz pobedu naše reprezentacije”, poručio je Salapura.
Selektor reprezentacije Ivančić zahvalio se predstavnicima Grada Zrenjanina na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji svake utakmice nacionalne selekcije u našem gradu.
“Nismo slučajno odabrali Zrenjanin za mesto ovog susreta. Desetak puta smo već nastupali ovde, u prijateljskim i zvaničnim utakmicama, uvek pred punom dvoranom i u odličnoj atmosferi”, kazao je selektor Srbije.
 Press_Plivacki_miting_2018_014

Čelnici poljske futsal reprezentacije izuzetno su zadovoljni boravkom u Zrenjaninu i zahvalni na gostoprimstvu. Selektor Poljske kazao je da je predstojeći meč prilika za njegovu reprezentaciju da odmeri snage, u ovom trenutku, s kvalitetnijim protivni

Organizator meča i začetnik futsala u našem gradu, Simo Batinica, kaže da je u ovom sportu od 2002. godine i da se uvek trudi da pokaže da Zrenjanin zaista voli futsal i da svaki put na najbolji način želi da ugosti reprezentaciju Srbije.
 
Tradicionalni plivački miting “Gran pri – Kup Zrenjanina 2018.” po prvi put je uvršten u zvanični kalendar Svetske plivačke federacije, kao jedno od kvalifikacionih takmičenja A-kategorije za postizanje norme za nastup na svetskom prvenstvu.
Press_Plivacki_miting_2018_020 
Najavljujući i ovo takmičenje, pomoćnik gradonačelnika je rekao da ulaganja Grada Zrenjanina u sportsku infrastrukturu i sportske programe dovode i do toga da takmičenja koja se organizuju u našem gradu dobijaju i na masovnosti i na rejtingu.
“Takav je slučaj i sa ovim plivačkim mitingom, koji je prvi put uvršten u zvanični kalendar svetske plivačke federacije. Nadamo se da će Grad Zrenjanin i Plivački klub “Proleter” biti odlični domaćini za više od 500 učesnika ovog takmičenja iz 13 reprezentacija, koji će u našem gradu boraviti puna četiri dana”, kazao je Salapura.

kom i očekuje da nakon dva susreta sa Srbijom, danas u Pančevu i sutra u Zrenjaninu, podigne nivo pripremljenosti svoje selekcije.

Press_Plivacki_miting_2018_022

O takmičenju su govorili i predsednik Plivačkog kluba “Proleter” Branislav Vlaisavljević i direktor takmičenja Dragan Jocić koji podseća da se miting održava 26. put, a pod ovim imenom u nekoliko poslednjih godina. Zadovoljan je širenjem te priče i uvrštenjem mitinga u zvanične plivačke kalendare.
“Ima nekih desetak takmičenja u Evropi gde mogu da se plivaju norme za svetska prvenstva, mi smo sada jedno od njih, tako da smo lestvicu svakako podigli na viši nivo, i organizaciono i što se tiče kvaliteta plivača koji nam dolaze”, naveo je Jocić i dodao da će učesnici stići sa tri kontinenta i iz oko 60 klubova.
“Biće tu i reprezentacije Alžira, Sirije, Turske, Grčke i Makedonije, kao i plivači reprezentativci Mađarske, Rumunije, Bugarske, Slovenije i naše zemlje, koji će nastupiti za svoje klubove. Uvrstili smo u takmičenje i oko 60-70 naših takmičara, plivača “Proletera”, koji će nastupiti u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Očekujemo jako dobro i kvalitetno plivanje, prepodne su na programu kvalifikacije, počev od 10 časova, a od 18 časova svakog dana su na programu finala. Ceremonija otvaranja takmičenje je u četvrtak, od 17.45 časova”, kazao je.
Plakat Futsal_1
 

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7063/Futsal-Srbija-Poljska-i-plivacki-miting-”Kup-Zrenjanina-2018”-u-nasem-gradu


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

slobodan_tedic2

Izjave Slobodana Tedića i Đorđa Petrovića posle meča protiv Radničkog

Slobodan Tedić je doigrao partiju karijere, postigao je het-trik u preokretu Čukaričkog protiv Radničkog iz ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>