29. 11. 2020.
Home / Rukomet / Rukometni reprezentativci podelili lopte učenicima OŠ ”Žarko Zrenjanin” i pozvali ih na utakmicu
Rukomentne_lopte_001

Rukometni reprezentativci podelili lopte učenicima OŠ ”Žarko Zrenjanin” i pozvali ih na utakmicu

Rukometni reprezentativci Srbije, golmani Vladimir Cupara i Dejan Milosavljev, najavljujući sutrašnji duel Srbija – Belgija u Zrenjaninu, posetili su danas osnovnu školu “Žarko Zrenjanin”, podelili učenicima rukometne lopte i opremu, družili se s njima i pozvali ih da sutra od 18 časova bodre našu reprezentaciju u prvom meču kvalifikacija za Evropski šampionat 2020. godine.

Zajedno s rukometašima Srbije, školu su posetili predstavnici Grada Zrenjanina, Sportskog saveza grada, Saveza za školski sport i Rukometnog kluba “Proleter”, koji dugi niz godina ima svoju bazu upravo u ovoj školi i vodi treninge mlađih kategorija u jedinoj školskoj sali u gradu koja zadovoljava dimenzije rukometnog terena.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura uručio je direktoru škole Miroslavu Brnjošu dres rukometne reprezentacije i još jednom najavio sutrašnju utakmicu u “Kristalnoj dvorani”. Rekao je da je meč značajan za našu selekciju, a taj značaj se ogleda i u ovoj poseti reprezentativaca školi u kojoj je rukometna baza u gradu.
“Pozivam i učenike ove i drugih zrenjaninskih škola i sve ljubitelje sporta da sutra dođu u našu halu u što većem broju i daju punu podršku reprezentaciji Srbije, da potvrdimo da je Zrenjanin dobar domaćin ovako velikog sportskog događaja. Zahvaljujem se Rukometnom klubu “Proleter” i osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” na ovako lepoj akciji i srdačnom dočeku naših reprezentativaca”, kazao je Salapura.
Direktor škole zahvalio se rukometašima koji su u jeku priprema pred utakmicu i našli vremena da se druže s decom, koja su imala priliku da velikim aplauzom pozdrave reprezentativce. Istakao je da će donacija koju su danas dobili sigurno korisno poslužiti u bavljenju sportom i u nastavi fizičkog vaspitanja, a da će uramljen dres stajati u vitrinama škole, u znak podsećanja na ovaj lep susret.
“Želja nam je da omasovimo rukomet, uz pomoć Grada Zrenjanina i Rukometnog kluba “Proleter”, da naš grad ostane grad sporta i grad rukometa”, naglasio je on.
Ne krijući da je tokom današnjeg dočeka u sali OŠ “Žarko Zrenjanin” imao možda veću tremu nego pred punim tribinama tokom utakmica, golman naše reprezentacije i poljskog prvoligaša, bivšeg evropskog šampiona, Vive Tauron Kjelce Vladimir Cupara rekao je da je evidentno da ova deca vole sport i cene to što rukometaši rade i da za njih ima samo reči hvale.
“Hvala i sportskom Zrenjaninu koji nas je na lep način dočekao i čast je i zadovoljstvo ovih dana biti ovde. Očekuje nas sutra izuzetno bitna utakmica, večeras održavamo završni trening, pripreme za meč su gotove, očekujemo punu halu i podršku s tribina i nema sumnje da ćemo pobediti”, optimista je naš reprezentativac.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7055/Rukometni-reprezentativci-podelili-lopte-ucenicima-OS-”Zarko-Zrenjanin”-i-pozvali-ih-na-utakmicu


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

11097989645fbab84f04cda7.11345589

PANČEVCI ZALEDILI KRISTALNU

Proleter – Dinamo 27 : 34 (13:15)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>