03. 08. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Budućnost počinje u Biblioteci
01. focus i biblioteka

Budućnost počinje u Biblioteci

Naši najmlađi sugrađani su, po tradiciji, navikli da ih Dečije odeljenje Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ obraduje interesantnim i zanimljivim sadržajem.

05.focus i biblioteka

Dolaskom ove školske godine Gradska biblioteka u saradnji sa Centrom stranih jezika „Focus“organizovala je radionicu engleskog jezika uz pomoć Lego robota – bibliotekarke Žarke.
Radionicu namenjenu deci od 7 i 8 godina vodili su i osmislili predavač Jelena Viskup i bibliotekarka Tatjana Tabački,u saradnji sa Nenadom Dajićem iz IT sektora biblioteke.

Ideja je da kroz ovakve radionice deca usavrše svoje poznavanje engleskog jezika, kao i da steknu nova znanja, a u tome će im pomoći Lego robot – bibliotekarka Žarka. Takođe, u predstojećem periodu, bibliotekari će deci čitati priče i rešavati zagonetke zajedno sa robotom Žarkom.

04.focus i biblioteka
Lego roboti se koriste za edukaciju i predstavljaju budućnost u robotici. Primenom Lego robota u nastavi stimuliše se mašta, kreativno rešavanje problema i podstiče se razvoj osnovnih komunikacionih veština.

Deca kroz zanimljive teme i igre mogu lako de se zainteresuju za samu robotiku. Kroz radionice ovog tipa mogu se naučiti osnovni principi robotike, ali mogu biti od koristi i za sve druge predmete. Kontakt sa Lego robotom omogućava kvalitetnije učenje, a istovremeno, oslobađa decu od pritiska koji stvara tradicionalni način učenja.

02 focus i biblioteka.

Ovom saradnjom Gradska biblioteka i Centar „ Focus“ želeli su da istaknu koliko je u današnje vreme neophodno poznavanje engleskog jezika i novih tehnologija.
Postavljeni su novi standardi kada je obrazovanje u pitanju, jer su “Focus” i Biblioteka i ovoga puta među prvima u primeni savremenih tehnologija kao alata za učenje – interaktivne table, tableta i robota.


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

IMG-8b595d41a6a54d1fc5cca2ef103e50d1-V

WOLF & CO…NEDELJOM…

Uvek je, nekako drugačije, veličanstvenije, mirnije i svečanije…. Kada osvane nedelja, blag je dan, relikvije ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>