14. 08. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / OTVARANJE IZLOŽBE „MALA ŠKOLA PRIRODE”
mala skola prirode 2

OTVARANJE IZLOŽBE „MALA ŠKOLA PRIRODE”

Ponedeljak, 8. oktobar 2018. u 18h, Salon Narodnog muzeja Zrenjanin

Izložba „Mala škola prirode“ Zrenjaninske grupe NPN (nastavnika prirodnih nauka) biće otvorena u ponedeljak, 8. oktobra 2018. godine, u 18 časova u delu izložbenog salona Narodnog muzeja Zrenjanin.

Udruženje Zrenjaninska grupa NPN postoji od 2002. godine. Osnovano je sa ciljem popularizovanja multidisciplinarnosti u prirodnim naukama. Bavi se usmeravnjem mladih da posmatraju svoje okruženje (prirodno i društveno) kao celinu za koju su odgovorni, da razvijaju istraživački duh i socijalne kompetencije. Takođe se bavi i podrškom nastavnicima koji se na ovaj način bave obrazovanjem i vaspitanjem.

mala skola prirode 3

U okviru udruženja, od 2015. godine, realizuje se projekat „Mala škola biljaka“ koji okuplja nastavnike i učenike zrenjaninskih osnovnih škola. Cilj je da se deca i odrasli upoznaju sa biljnim vrstama koje ih okružuju. Projekte je podržao Grad Zrenjanin. Godine 2016, realizovan je i projekat „Mala škola prirode – Pomozimo da prežive“ koji je podržala Trag fondacija. Cilj ovog projekta bio je da se ukaže na problem smanjenja brojnosti i značaj insekata oprašivača, ptica pevačica, sova i slepih miševa, kako u ruralnom i poljoprivrednom području tako i u urbanim sredinama.

mala skola prirode 1

Izložba predstavlja prikaz fotografija aktivnosti, produkata i obrazovnog materijala koji su nastali tokom realizacije projekata „Mala škola biljaka“ i „Mala škola prirode – Pomozimo da prežive“.

U okviru izložbe u petak, 12. oktobra 2018. godine, u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održano predavanje “O lekovitim i invazivnim biljnim vrstama”.


mc_rostilj
Lokvanj
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

IMG-f3a874b3258a8da4ddf56242d6dd3115-V

WOLF & CO….ŠEŠIR MOJ…

Šešir moj, šešir moj na koso, nosio bi, al mi ne da moj poso… Bio ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>