07. 04. 2020.
Home / Ostali sportovi / Sportska saradnja s državom Katar
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sportska saradnja s državom Katar

Memorandum o saradnji koji se tiče razmene trenera, studenata, dualne prakse u sportu, organizaciji kampova, simpozijuma i stručnih skupova, potpisan je danas između srpske Agencije za menadžment, konsalting i sportske usluge “Lodžistik sport sistem” i kompanije “Top sports menadžment” iz države Katar. Svečanost je održana u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.

U ime agencije “Lodžistik sport sistem” potpisnik je osnivač i vlasnik Zoran Jerković, naš sugrađanin, nekadašnji istaknuti karatista, trener i sportski radnik, a ispred kompanije “Top sports menadžment” saglasnost na memorandum dao je vlasnik Zaid Abas, koji je ujedno i stručni savetnik u Olimpijskom komitetu i Plivačkom savezu te azijske zemlje na obali Persijskog zaliva.

S obzirom da su partneri u organizaciji današnjeg skupa bili Sportski savez grada Zrenjanina i Grad Zrenjanin, potpisivanju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, kao i Branislav Ivković, plivački trener iz Zrenjanina i saradnik Zorana Jerkovića.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pomoćnik gradonačelnika je istakao da i ovaj, današnji događaj, predstavlja jedan segment Zrenjanina kao grada sportova, te da sport treba da se razvija i u tom smeru.
“Dosta smo radili prethodnih godina na unapređenju sportske infrastrukture, od renoviranja hale “Medison”, izgradnje sportskih sala u naseljenim mestima, unapređenju uslova u našoj “Kristalnoj dvorani”, u toku je tender za izgradnju atletske staze i rekonstrukciju Gradskog stadiona, sportske manifestacije koje organizujemo su na visokom nivou. Međutim, ono što je takođe bitno i što je tema današnjeg skupa, jeste i razvoj i unapređenje znanja u sportu i transfer znanja. Konekciju koju sada imamo s Katarom, zahvaljujući angažovanju našeg Zrenjaninca Zorana Jerkovića koji je dugi niz godina u sportu, s njihovim Olimpijskiim komitetom i servisnom agencijom gospodina Zaida Abasa, iskoristićemo u smislu razmene trenera, razmene sportista, pomoći u organizaciji velikih takmičenja, kako bi Zrenjanin ispratio sve moderne trendove koji se dešavaju u državi, ali i van granica naše zemlje”, objasnio je Salapura.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On je najavio za narednu godinu održavanje dve velike međunarodne sportske manifestacije u našem gradu – evropskog prvenstva u košarci za žene, na kom će reprezentacija Srbije igrati u Zrenjaninu i univerzitetskog evropskog prvenstva u odbojci. Naznačio je i da Zrenjanin izdvaja sredstva za funkcionisanje sporta u većem procentu od republičkog proseka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaid Abas ostvario je vezu s našom zemljom ne samo kroz sport, već i zahvaljujući tome što je oženjen Novosađankom. Istakao je da je da je saznao za sportski duh grada Zrenjanina i posebno je impresioniran činjenicom da je to grad koji ima najviše olimpijskih medalja u odnosu na broj stanovnika.
“Zahvaljujem se na šansi i mogućnosti da kreiramo ovu vezu, kako s Olimpijskim komitetom Srbije, tako i s Gradom Zrenjaninom. Otvara nam mnogo šansi za saradnju s ljudima iz oblasti sporta u Srbiji na mnogim nivoima i za ostvarenje većih sportskih dostignuća i u svetu, a pre svega u Kataru i u Srbiji”, kazao je Abas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zoran Jerković napomenuo je da je agencija koju vodi uključena u organizaciju sportskih takmičenja, edukacije, povezivanje i realizaciju sportskih projekata na drugačiji način. Rekao je i da pokušava da Zrenjaninu, kao gradu sporta, da novu dimenziju.
“Meni je Zrenjanin sve pružio i ja imam obavezu da doprinosim da Zrenjanin napreduje i u tom, sportskom delu. Branislav Ivković i ja napravili smo plan, koordinirali smo Grad Zrenjanin i Sportski savez, zaključili da je ovo dobra ideja, upravo je naš zajednički projekat i realizacija predstojećeg univerzitetskog prvenstva u odbojci, i došli smo na ideju da promovišemo Zrenjanin, kao grad budućih evropskih i svetskih univerzitetskih šampionata”, ukazao je Jerković i dodao da današnje potpisivanje oficijelnog protokola označava i nove segmente saradnje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Saradnju dižemo na nivo olimpijskih komiteta, s obzirom da i naš gost dolazi iz te sfere, logično je da smo prvi kontakt ostvarili na tom olimpijskom niovu. Sledeće je bilo da sve krene iz Zrenjanina, i sve što budemo radili u Srbiji, nadam se i van Srbije, će imati neki pečat našeg grada. Segmenti saradnje su, pre svega, edukacija kadrova za sport u najširem smislu, razmena trenerskog i menadžerskog kadra, razmena mladih trenera, sportista, sportskih organizacija, skupova i manifestacija koje prate te aktivnosti, do nekog zajedničkog učešća u realizaciji određenih profitabilnih projekata. Sigurno je da ćemo s Katarom steći novo iskustvo, a nadam se da ćemo biti kvalitetan i pouzdan partner i drugoj strani ”, naglasio je Jerković tokom današnje ceremonije u Gradskoj kući.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7000/Sportska-saradnja-s-drzavom-Katar


Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

22-04-17-92400865_2643637849099305_3946800539563458560_n

VREDNI I HUMANI STONOTENISKI AS MARKO PETKOV

Proslavljeni stonoteniski as, reprezentativac i član šampionskog kluba Banat iz Zrenjanina, Marko Petkov, od prvog ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>