01. 10. 2020.
Home / Ostali sportovi / Moto spektakl 15. i 16. septembra na stazi ”Jugoistok”
Press_Moto_trke_010

Moto spektakl 15. i 16. septembra na stazi ”Jugoistok”

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare, povodom moto trke “Nagrada Zrenjanina”, koja će se u našem gradu voziti u subotu i nedelju, 15. i 16. septembra, na licenciranoj stazi “Jugoistok -Ečka”, koja se nalazi u okviru industrijske zone.

Takmičenje organizuju Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije, i Auto-moto klub ”Petrovgrad” iz Zrenjanina, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i AMS Osiguranja, a pod pokroviteljstvom grada. Staza u industrijskoj zoni ispunjava sve uslove za održavanje zvaničnih trka iz kalendara nacionalnog šampionata, a uz nastavak saradnje, na toj stazi bi trebalo da se voze i discipline za međunarodni šampionat.

Press_Moto_trke_006

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura zahvalio se Auto-moto savezu i Moto savezu Srbije na podršci, koja je rezultirala međusobnim negovanjem dobrih odnosa.
“Ovo je prilika u kojoj želim pomenuti da grad Zrenjanin ima dugu tradiciju motociklizma, od 1976. godine, ali je veliki značaj što smo prošle godine dobili licenciranu stazu, i u industrijskoj zoni “Jugoistok – Ečka” i priliku da omasovimo motociklizam i moto sport uopšte. Ovako i promovišemo našu industrijsku zonu i njene potencijale, a koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su dali nesebičnu podršku u organizaciji, pre svega javnim ustanovama i preduzećima koji su dali svoj doprinos i tehničku podršku”, rekao je Salapura i pozvao sugrađane da u subotu i nedelju budu deo moto spektakla.

Press_Moto_trke_002

Gledaoci će moći u subotu i u nedelju da uživaju u nadmetanju najboljih motociklista u Srbiji. Voziće se discipline motoklasik, supermoto, road race i kategorija 125SP.

Novinarima se na konferenciji obratio i pomoćnik predsednika Auto-moto Saveza Srbije za moto sport Božidar Mihailović, koji je upoznao prisutne sa karakteristikama staze duge 3.000 metara, najavivši preko pedeset takmičara koji će voziti ovu trku u disciplinama “Moto klasik” i “Road racing” u kategoriji 125, koje će se bodovati za nacionalni i balkanski šampionat.

Plakat_1
“Takmičenje koje nas predstojećeg vikenda očekuje u Zrenjaninu je poslednje u ovoj takmičarskoj sezoni i to daje dodatnu atraktivnost događaju. Prisustvovaćemo najvećoj borbi za bodove, gde se određuju titule šampiona u tekućoj godini. Očekujem da će sve proteći u najboljem redu i koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim Gradu Zrenjaninu i svim vašim javnim službama na nesebičnoj pomoći i operativnosti koju ste pokazali, a sve u cilju da 15. i 16. Septembar protekne u znaku pravog moto spektakla”, rekao je Mihailović.

Bezbedno gledajte_1

Pres konferenciji su prisustvovali i Dragan Gudžev, predsednik moto kluba “Petrovgrad”, kao i jedan od najpoznatijih zrenjaninskih i srpskih motociklista Darko Todorov-Frajta.

Mapa_1

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5982/Moto-spektakl-15–i-16–septembra-na-stazi-”Jugoistok


Lokvanj
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

FB_IMG_1601360135119

ŽITIŠTANKA NA EKSTREMNOJ TRCI NA TARI

Sofija Stojančul, devojka iz Žitišta, uspešno se oprobala u tribalionu, avanturističkoj trci sa preprekama na ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>