07. 06. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Promocija romana novozelandskog pisca Pola Juena u Biblioteci
Pol Juen

Promocija romana novozelandskog pisca Pola Juena u Biblioteci

Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” i Partizanska knjiga vas pozivaju na promociju romana “Frensis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti” novozelandskog autora Pola Juena koja će se održati u ponedeljak, 3. septembra u 17:30 časova.

Frensis Čep, pripovedač romana, posećuje preko trideset nastupa renomiranih autora, dobitnika Bukerove nagrade, i toliko pabova po Londonu i drugim mestima, naizgled besciljno tumarajući i opijajući se. Svako poglavlje, osim što sadrži slikoviti opis ličnosti određenog bukerovca i pronicljiv uvid u njegovo delo, sadrži i epizodu iz Čepovog trenutnog života, ispunjenu književnim aluzijama (od detaljnog opisa nosa Salmana Ruždija do potrage za zakopanim minama u bašti usred Londona, inspirisane Engleskim pacijentom), koja je istovremeno i omaž i parodija romana kome je poglavlje posvećeno.

Pol Juen je rođen i odrastao na Novom Zelandu, a sada živi u Londonu. “Frensis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti” bila je knjiga godine u Gardijanu, Nju stejtsmenu, Ajriš tajmsu, časopisu Big išju, Nju Ziland liseneru, kao i u australijskom Nju dejliju. Objavljena je u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji i Nemačkoj. Sandej tajms je opisuje kao „inspirativno štivo, briljantno, otkačeno novo komičko stvaralaštvo”, a Nju stejtsmen ju je nazvao „modernim komičkim remek delom”.

Odlomak iz romana pročitajte ovde: www.partizanskaknjiga.com/odlomci/27

Knjiga će se na promociji prodavati po sniženoj ceni.

Gostovanje Pola Juena pomogao je Creative New Zealand.


Lokvanj
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

IMG-13dd7b63e3daae43922802310e6de8b5-V

WOLF & CO…PAUNOVO PERO…

Meko, lagano, sofisticirano…Dodirni me nežno, pogledom srne… Kao što zora umije dušu kada pati, lutalici ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>