05. 08. 2020.
Home / Ostali sportovi / TRADICIONALNI XI INKLUZIVNI KAMP – ČARDAK 2018
IMG_1335

TRADICIONALNI XI INKLUZIVNI KAMP – ČARDAK 2018

Udruženje Suncokret kao nosilac projekta i Karate klub Zrenjanin kao partner, zajedno su uz pomoć grada Zrenjanina i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu organizovali tradicionalni 11. po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari u Školsko-rekreativnom centru Čardak.

-Na ovogodišnjem kampu zajedničke aktivnosti, solidarnost i tolerancija su posebno naglašeni. Zajednički treninzi i radionice, druženja,učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobamasa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti i ravnopravnosti – istakla je Izabela Prec iz Udruženja Suncokret, koja je višegodišnji učesnik ovih kampova i koja je kordinirala radioničarskim aktivnostima.

Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem kampu koji se tradicionalno održao na Deliblatskoj Peščari u ŠRC Čardakh u periodu od 29. jula do 4. avgusta, bili su zaduženi volonteri Udruženja Suncokret zrenjaninske organizacije Crvenog krsta i Karate kluba Zrenjanin: Jovana Kisić , Saška Prole, Izabela Prec, Milan Kordin i Zoran Jovin, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je Dr Ivanu Lukiću.

-Ovogodišnji kamp okupio je četrdesetaksportista, članova, volontera i trenera Karate kluba Zrenjanin, školice sporta Čigra, gradske organizacije Crvenog Krsta Zrenjanin i Udruženjaza pomoć MNRO iz Zrenjanina, a primarni cilj je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko-rekreativno-edukativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa decom i mladima iz tzv. redovne populacije. Računajući i ovaj 11. kamp kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od 55 mladih sa smetnjama u razvoju, preko 500 sportista iz tzv. redovne populacije i preko 20 volontera. Održano je preko 70 sportskih radionica i radionica veština – naglasio je Simo Salapura, organizator kampa.

Partneri u realizaciji 11. Inkluzivnog kampa bili su još i Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama Hendi sport i Specijalistička ordinacija medicine sporta Sportrehamedica kao i Školica sporta Čigra.


Lokvanj
yubacV2
montecito-03-sreda3
mc_rostilj

Pročitajte još

FB_IMG_1596350851181

PLIVAČI PROLETERA USPEŠNI NA KONTROLNOM TRENINGU…

Kad već nema takmičenja, dobro je ovako, u svojoj avliji, osetiti bazen uz simulaciju, kao ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>