03. 04. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Osmi ”Korzo fest” počinje u petak koncertom grupe ”Apsolutno romantično”
Korzofest2

Osmi ”Korzo fest” počinje u petak koncertom grupe ”Apsolutno romantično”

Manifestacija “Korzo fest 2018” počinje u petak, 20. jula u 18 časova i odvijaće se svakog petka i subote u glavnoj zrenjaninskoj ulici, do 11. avgusta, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Prošle godine “Korzo fest” uvršten je u kalendar zvaničnih gradskih manifestacija, te kao takav ima podršku Grada Zrenjanina i Turističke organizacije grada, kao i njihovih partnera.

Program “Korzo festa” najavili su pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, i članica Organizacionog odbora manifestacije, ispred Turističke organizacije grada, Marica Kosanović.

Korzofest6

Najavljujući manifestaciju i pozivajući naše sugrađane da je posete, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da “Korzo fest” nešto što će upotpuniti kulturno-zabavnu ponudu grada tokom letnjih meseci i predstavljati dobru uvertiru za centralnu gradsku manifestaciju, “Dane piva”.
– Manifestacija je tokom prethodnih sedam godina lepo primljena od strane naših sugrađana i zbog toga je prepoznata i podržana i od strane lokalne samouprave. Ove godine imamo i neke novine na “Korzo festu”, u pitanju je korzo kviz, koji će biti realizovan za naše sugrađane, sa lepim nagradama. Ja pozivam sve Zrenjanince i njihove goste da posete zanimljive programe koji su pripremljeni, a već u petak uveče, na otvaranju, od 22 časa, održaće se koncert grupe “Apsolutno romantično”, kazao je Salapura.

Korzofest4

Programi “Korzo festa” će se ove godine odvijati tokom četiri naredna vikenda, na dve otvorene lokacije u glavnoj zrenjaninskoj ulici – ispred nekadašnje robne kuće i kod “Vodotornja”. Trajanje programa je od 18 časova do ponoći.

O detaljima manifestacije i programima govorila je Marica Kosanović. Kazala je da je manifestacija prethodnih godina ostvarila cilj, a to je da se naši sugrađani i njihovi gosti, pre svega, zabave i da u glavnoj ulici, u večernjim časovima tokom letnjih vikenda, dožive nešto lepo, uz dešavanja primerena starom jezgru grada.
-Za najmlađe će program počinjati od 18 časova i za njih su pripremljene dečje i lutkarske predstave, moći će da plešu sa plesnim grupama, da učestvuju u radionicama, slikarskim i zanatskim, a ispred “Vodotornja” postojaće, kako smo je nazvali, “Naša mala pijaca”, gde će oni te svoje predmete koje su napravili moći i da prodaju. Celovečernji koncert održaće i muzički centar “Bolero”, koji ove godine obeležava 25 godina postojanja, imaćemo i malu modnu reviju, decu će zabavljati i poznati “Haos animatori”, rekla je Kosanovićeva i dodala da, nakon dečjih programa, od 22 časa, slede nastupi muzičkih bendova, koji će predstaviti različite muzičke žanrove, odabrane za ovaj ambijent.Korzofest1

Naredne subote, 28. jula, kao deo “Korzo festa” biće održana 19. po redu manifestacija “Banatske vredne ruke”, uz nastup popularne Biljane Krstić i tamburaša, od 20 časova. U petak, 3. avgusta, predstaviće se vinari iz Zrenjanina i Vršca, uz prodaju i degustaciju najboljih vina sa ovih prostora. Neće izostati ni tradicionalna slikarska radionica za decu i prodajna izložba slika, koju vodi akademski slikar iz našeg grada Viorel Flora.

Najavljeno je i održavanje korzo kviza, s primamljivim nagradama, od kojih je glavna sedmodnevno letovanje za dve osobe u hotelu “Montenegro” u Čanju. Zainteresovani učesnici će popunjavati kupone koji će se dobijati u prodavnicama i baštama ugostiteljskih objekata u glavnoj ulici, ubacivati ih u kutiju pored bine i ukoliko budu izvučeni, moraće da tačno odgovore na određeno pitanje o gradu Zrenjaninu, iz priče koju će prezentovati voditelj u toku večeri.

Program Korzo festa 2018

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5918/Osmi-”Korzo-fest”-pocinje-u-petak-koncertom-grupe-”Apsolutno-romanticno


Lokvanj
yubacV2
montecito-04-cetvrtak3
mc_rostilj

Pročitajte još

Online_kolegijum_009

GRADONAČELNIK I NJEGOVI SARADNICI U KUĆNOJ IZOLACIJI

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi saradnici, zamenik Saša Santovac i pomoćnicu Duško Radišić, SimonSalapura ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>