02. 10. 2023.
Home / Košarka / SREBRO I BRONZA ZA LEGENDU ACU DŽABARA
Džabi 0 naslovna

SREBRO I BRONZA ZA LEGENDU ACU DŽABARA

Drugo mesto na basketaškom turniru u rodnom gradu i bronza sa FIMBA Evropskog prvenstva za veterane u Mariboru, nove su niske u uspešnom nizu Aleksandra Stevanova, popularnog Ace Džabara, najstarijeg aktivnog košarkaša na Balkanu i jednog od retkih u Evropi koji u 55. godini života još uvek aktivno igra košarku.

Džabi 00 prava naslovna

– U Mariboru smo igrali u konkurenciji šesnaest najboljih evropskih ekipa u kategoriji 50+ godina i osvojili bronzanu medalju, što je zaista veliki uspeh obzirom na kvalitet reprezentacija koje su učestvovale. Do sada sam sa nacionalnim timom Srbije na velikim svetskim i evropskim takmičenjima veterana osvojio dve bronze i jednu srebrnu medalju, a nova prilika da stignem do najsjajnijeg odličja je već naredne godine u Finskoj gde se igra prvenstvo sveta – istakao je popularni Džabar ne skrivajući zadovoljstvo zbog novog evropskog trofeja.

– Basket u rodnom Zrenjaninu i učešće na turniru naselja 4. jul gde sam rođen i odrastao, jednostavno nisam mogao da odbijem, mada sam se tek vratio iz Slovenije i nisam se odmorio od napora tamo.Zajedno sa Zoranom Bajinom i Željkom Stajićem igrao sam finale, koje je zbog lošeg vremena prekinuto i odloženo za nekoliko dana, nismo uspeli i osvojili smo drugo mesto…Ali eto ispunio sam obećanje organizatorima da ću se pojaviti i igrati – dodao je Aleksandar Stevanov, uz napomenu da nakon letnjeg odmora nastavlja sa pripremama svog tima KK Bagljaš i obaveza u novom prvenstvu Druge srpske košarkaške lige.

Džabi 7


Lokvanj
yubacV2
montecito-05-petak3
mc_rostilj

Pročitajte još

image_6487327_1

SVETAC MARŠIRAO U VRBASU

Vrbas – Sveti Đorđe 65:81 ( 18:13, 14:30, 18:19, 17:19 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>