07. 03. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / NARODNI MUZEJ ZRENJANIN NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI „BALKANSKI MUZEJI BEZ BARIJERA #2“
NMZ BMwB 1

NARODNI MUZEJ ZRENJANIN NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI „BALKANSKI MUZEJI BEZ BARIJERA #2“

U periodu od 20. do 21. juna 2018. Međunarodna konferencija „Balkanski muzeji bez barijera #2“ održana je u Memorijalnom centru holokausta Jevreja Makedonije u Skoplju. Događaj je organizovala Balkanska mreža muzeja i Fondacija Kulturno nasleđe bez granica iz Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji „Balkanski muzeji bez barijera #2“ prisustvovalo je 40 muzejskih profesionalaca i osoba sa invaliditetom iz više od 20 gradova na Balkanu i šire, koji su razmenili iskustva i znanja kako bi učinili muzeje inkluzivnim i pristupačnim za sve posetioce.

NMZ BMwB 6

Narodni muzej Zrenjanin na ovoj konferenciji predstavljala je Sanja Vrzić, viši organizator muzejskih aktivnosti, koja je predstavila projekat audio-video vodiča kroz stalnu postavku Narodnog muzeja Zrenjanin na tablet uređajima, prilagođenom slepim i slabovidim i gluvim i nagluvim posetiocima, i prateći poster kolegama iz Regiona koji su nakon glasanja izglasali ovaj projekat kao drugi najbolji projekat predstavljen na Konferenciji.

Mreža balkanskih muzeja (BMN) i Fondacija Kulturno nasleđe bez granica iz Bosne i Hercegovine (CHwB BiH) posvećena su uključivanju osoba sa invaliditetom u prezentaciju muzejskih kolekcija, izložbi i aktivnosti.


Lokvanj
yubacV2
yubacV2
montecito-06-subota3
mc_rostilj

Pročitajte još

PSX_20210304_132423

Onlajn radionica “U srcu grada” – 6. 3. 2021.

Onlajn radionica – „ U srcu grada“ – Dečji program Kulturnog centra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>