27. 03. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / PROMOCIJA KNJIGE TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE
Tradicionalni recepti domace srpske kuhinje 1

PROMOCIJA KNJIGE TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE

Sreda, 27. jun 2018. u 19h, Atrijum Narodnog muzeja Zrenjanin

Promocija knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje Miodraga Ilića održaće se u sredu, 27. juna 2018. godine u 19 časova u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Ova izuzetno lepo opremljena knjiga nastajala je tokom jednogodišnjeg opsežnog istraživačkog rada autora Miodraga Ilića i predstavlja skup recepata za pripremanje obeda iz svih krajeva Srbije. Krajnji cilj celog istraživanja je bio da se objavi knjiga o tradicionalnim receptima i tradicionalnoj kuhinji, koju bi svako mogao da pročita i da stekne, makar osnovnu sliku, o kulturi ishrane u Srbiji. Kustosi etnolozi Narodnog muzeja Zrenjanin na svoj način su podržali nastajanje ovog kapitalnog izdanja. Pokrovitelj knjige je Privredna komora Srbije.

Tradicionalni recepti domace srpske kuhinje 3

Učesnici programa biće autor Miodrag Ilić i njegovi saradnici tokom prikupljanja materijala za knjigu: Dragana Ilić, Kristina Gašpar, Bojan Marinkov, Dejan Ilić i Prof. dr Slađana Šobajić.

“Listajući knjigu, čitajući recepte skoro da ćete osetiti miris ovih sveže pripremljenih i ukusnih jela, a nadam se da ćete poželeti da sebi i sebi dragim ljudima neka od tih jela i spremite, i tako zajedno sa Miodragom Ilićem učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava“.

Tradicionalni recepti domace srpske kuhinje 2

(iz Predgovora Prof. dr Slađane Šobajić)

Ukuse i mirise tradicionalne domaće banatske kujne dočaraće delicije koje će za ovu priliku, prema receptima iz Ilićevog kuvara, pripremiti članice Udruženja građana Centar 023.

Ulaz je slobodan.


Lokvanj
yubacV2
yubacV2
montecito-04-cetvrtak3
mc_rostilj

Pročitajte još

336316536_1221042071934237_1716241811766722717_n

Belvedere 023 – Najukusnije pice u Žitištu

Picerija Belvedere 023 odavno je poznata po svojim sočnim i neodoljivim picama. Ono što ih ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>