15. 02. 2019.
Home / Kultura i život oko nas / Večeras od 20 časova ”Mini gitarijada” na Trgu slobode, uz demo-bendove i ”Osvajače”
Gitarijada_ZR_1

Večeras od 20 časova ”Mini gitarijada” na Trgu slobode, uz demo-bendove i ”Osvajače”

“Mini gitarijada”, manifestacija rok muzike koja prethodi 52. Gitarijadi u Zaječaru, održaće se večeras, od 20 časova, na Trgu slobode u Zrenjaninu. Posle nastupa najmanje tri demo grupe, učesnice zvaničnog dela Gitarijade, kao hedlajneri nastupiće grupa “Osvajači”. Moguć je i nastup prošlogodišnjeg pobednika Gitarijade, makedonskog benda KI.

itarijada u Zaječaru, održaće se ove godine 52. put i traje od 28-30. juna. Prvo izdanje održano je 1966. godine i u pitanju je najstarija manifestacija rok muzike ne samo na našim prostorima, već i u evropskim razmerama. Ove godine, među eminentnim učesnicima je i svetska rok zvezda Bili Ajdol.

Na osnovu Konkursa koji je objavljen na zvaničnom sajtu Gitarijade, a koji je završen 20. maja 2018. godine, Komisija u sastavu Milan Đurđević (“Neverne bebe”), Jadranka Janković Nešić (PR Gitarijade) i Vladimir Đuričić (v.d. direktora Ustanove Narodno pozorište u Zaječaru) izabrala je deset finalista koji će se takmičiti na 52. Gitarijadi u Zaječaru, a koji će se promovisati na “Mini gitarijadama” koje se održavaju u Smederevu (8. jun), Vranju (9. jun), Novom Sadu (12. jun) i Zrenjaninu (15. jun).

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5873/Veceras-od-20-casova-”Mini-gitarijada”-na-Trgu-slobode–uz-demo-bendove-i-”Osvajace


Lokvanj
yubacV2
yubacV2
montecito-05-petak3
mc_rostilj

Pročitajte još

10

VASA POMORIŠAC – OD TRADICIJE DO MODERNE

Svečano zatvaranje izložbe „Vasa Pomorišac – od tradicije do moderne“ biće upriličeno u četvrtak 14. ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>