16. 02. 2019.
Home / Ostali sportovi / POZNATI HUMANITARAC PROŠAO KROZ ŽITIŠTE
34985113_10216709531395397_4949402024216100864_n

POZNATI HUMANITARAC PROŠAO KROZ ŽITIŠTE

Mark Alison iz Njukasla pre nešto više od 10 godina zadao je sebi cilj da istrči 20.000 kilometara oko sveta i prikupi novac za potrebe humanitarnih organizacija na severoistoku Engleske.

Svrha njegovog putovanja je da sakupi novac za bolnicu „Sveti Benedikt”, koji se nalazi na severoistoku Engleske, u kojem je njegova majka provela svoje poslednje dane boreći se protiv raka.

U subotu 9. juna sreli smo ga u centru Žitišta kako pravi fotografiju kod statue Rocky a Mark nam je prišao započinjući priču o svojim putovanjima.

Mark je trenutno na 5. etapi od Beograda do Kazahstana, ruta duga preko 4.600 kilometara a koju je započeo 7. juna u Beogradu. Ono što nas je začudilo prilikom susreta sa njim je neobična sprava koju vuče sa sobom odnosno crveni trotočkaš kojeg nosi na svako putovanje i koji mu pomaže, tj u njemu je smeštena hrana i odeća a noću mu služi za spavanje.

Svoje putopise Mark opisuje na sajtu www.rungeordierun.com. Na taj način, on omogućuje svima da ga prate i da privuče sponzore i donatore da ga podrže i uplate novac koji on daje u humanitarne svrhe.

Na kraju razgovora Mark je uzviknuo Mitrović, misleći na centrafora srpske reprezentacije i bivšeg igrača Njukastla. Marku smo poželeli srećan put uz podšku u njegovom humanitarnom poduhvatu.

izvor:

izvor:

http://zitisteonline.com/test-vesti/733-poznati-humanitarac-prosao-kroz-zitiste


Lokvanj
yubacV2
yubacV2
montecito-02-utorak3
mc_rostilj

Pročitajte još

Susa Sara i Trankulov Viktorija

PLIVAČI PROLETERA POLETNO NA POLET KUPU U SOMBORU

Međunarodni plivački miting Polet kup 2019. na kojem je učestvovao 291 takmičar iz 22 kluba ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>