12. 04. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / VAP AUKCIJE – KUPUJ SA OSMEHOM, OSEĆAJ ZADOVOLJSTVA JE NEOPISIV…
3

VAP AUKCIJE – KUPUJ SA OSMEHOM, OSEĆAJ ZADOVOLJSTVA JE NEOPISIV…

Možda ste primetili u zadnje vreme da kruže reklame na internetu i društvenim mrežama, kako je moguće kupiti nove stvari i to za baš male pare.

Rešili smo da uđemo i vidimo o čemu se radi.

Odmah na početku možete videti kako su prodati Telefon Huawei za 92.80, Konzola PS4 za 19.60 dinara i HP laptop za 4.90 dinara.

2
Preuzeto sa www.vap.rs

Na prvi pogled sve je izgledalo prosto neverovatno, o čemu je tačno reč, tek smo kasnije shvatili kada smo isčitavši svaki deo odeljka POMOĆ.

U pitanju su ne tradicionalne aukcije kakve do sada nismo imali prilike da vidimo. Naime, reč je o aukcijama na kojima nije besplatno učestvovanje kao i da su predmeti koji se postavljaju na aukciji u vlasništvu priredjivača aukcija. Dakle nije moguće da na aukciju postavljaju predmete treća lica. Da bi ste licitirali potrebni su vam izvesni Tokeni.

Takozvani Tokeni se kupuju na samom sajtu. Dolaze u paketima, dakle nije moguće kupiti komad ili dva.
Ti tzv. Tokeni ustvari predstavljaju naknadu koju svi korisnici tj. Oni koji licitiraju za predmet, plaćaju pri svakoj postavljenoj licitaciji. Takva svojevrsna naknada finansira troškove nabavke predmeta, te omogućava da se predmeti prodaju po niskim cenama. Svaki put kada licitirate, određeni broj tokena vam se skine sa naloga.

Rešili smo da probamo sa licitiranjem pa šta nam bog da, uskočili smo na prvu aukciju, u pitanju su bili VAP Tokeni, nije bilo mnogo konkurencije i umalo smo uspeli da ih zgrabimo sa par klikova (imali smo samo 2 besplatna tokena, dobijena pri registraciji). Iako tvrde da je besplatna dostava, za tokene dobijene na aukciji se plaća dostava (oko stotinak dinara), mada i sa tom dostavom se dosta uštedi na kupovini tokena. Na ovaj način je moguće prikupiti dosta Tokena i pirpiremiti se za predstojeće aukcije sa dosta manje para.

Preuzeto sa www.vap.rs
Preuzeto sa www.vap.rs

Kada smo sumirali krajnje utiske, možemo reći da su vap aukcije izuzetno uzbudljive i da je najveća borba u poslednjim sekundama. Sve je ovo novo, tako da ćemo tek videti u kom pravcu će ići ovakav vid aukcija.


Lokvanj
yubacV2
yubacV2
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

PSX_20210410_183152

Literarni i likovni konkurs Kulturnog centra Zrenjanina

I ove godine Kulturni centar Zrenjanina za decu osnovnoškolskog uzrasta raspisuje elektronski literarni i likovni ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>