25. 06. 2022.
Home / Ostali sportovi / BIĆEMO PRVACI SVETA…..
košuta 0 naslovna

BIĆEMO PRVACI SVETA…..

Za sada smo samo šampioni Srbije, ali…

Hamletovsko biti ili ne biti, u karakteru sjajnih devojčica i dečaka, malih atletičara škole atletike Atletskog kluba AS 023, na najlepši način reprezentovalo se na stazi, borilištu na kojem im za sada nema ravnih u državi…

Oni su rođeni da budu šampioni i odrastaju sa oreolom pobednika, junački hrabro noseći breme da iz takmičenja u takmičenje pomeraju granice i budu uspešniji….

košuta 2

Rođeni 2010. godine, sa samo osam leta iza sebe mlade dame Staša Subotić, Tamara Vukov, Milica Cvetkov, Teodora Gaković, Anđela Jovanov i mali džentlmeni Aleksandar Atanacković, Novak Majkić, Maksim Grubanov, Ognjen Gut, Dušan Kovačević i Aleksa Topalov, uz svesrdnu podršku malog Strahinje Subotića, okitili su se šampionskom titulom najboljih u Srbiji, u finalu ekipnog prvenstva države, koje je juče, desetog junskog dana održano u sportskom centru Košutnjak u Beogradu.

košuta 3

Predvođeni trenerima Vukosavom Atanacković Đapić i Borislavom Mandićem, uz svesrdnu podršku iz Zrenjanina doajena srpske atletike Janija Hajdua, klinci su iza sebe ostavili beogradski Partizan i takmičeći se u pet disciplina dokazali talenat i umeće i dominatno osvojili šampionsku titulu, dok su se tri godine starije devočice i dečaci, rođeni 2007.godine okitili vicešampionskom titulom.

košuta 5 Lidija Homan Savkovic

Boje Atletskog kluba AS 023 sa srebrom na grudima branili su: Milica Martinović, Jovana i Marina Surutka, Nevena Stanaćev, Maša Vorkapić, Ivana Laković, Justin Cvetkov, Dušan Milovanović, Ognjen Ćurčin, Ilija Slankamenac, Simon Grubanov, Dušan Zečić i Vukašin Lužajić.

Ovi sjajni mladi atletičari borili su se kroz kvalifikacije najpre na teritoriji Banata, pa Vovodine i sada u finalu Srbije za boje svog kluba AS 023 iz Zrenjanina….

Košuta 4

Dan ranije, u subotu 9. juna na prvenstvu Vojvodine za starije pionirke i pionire u Novom Sadu, zlatnu medalju osvojila je Anastasija Homan Savković u bacanju kugle, ostvarila je rezultat 11,74 metara, dok je Luka Kandić u istoj disciplini osvojio bronzanu medalju hicem od 12,24 metara.

Sa krilaticom Bićemo prvaci sveta, ćerke i sinovi poznatih zrenjaninskih sportista, košarkaša Nemanje Subotića, Stefana Atanackovića i Zorana Majkića, rukometaša Milana Grubanova, mačevalke Tatjane Karas Vukov i ostalih, dostojno su branili čast kraljice sportova iz grada na obalama Begeja i pokazali da njihov talenat treba negovati i dalje razvijati…

košuta 6

Bravo mališani…!!!!


Lokvanj

yubacV2
yubacV2
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

received_1460244281094135

BANATSKI ŠOR TREBINJEM TREŠTI…

Veliki Banatski šor na trgu Jovana Dučića, u hladu stoletnih platana, oduševio je, ljubazne domaćine, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>