11. 07. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Obeleženo 40 godina Kulturnog centra Zrenjanina
Kulturni_40_godina_046

Obeleženo 40 godina Kulturnog centra Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prisustvovao je danas svečanom obeležavanju 40 godina rada i izgradnje Doma mladosti, današnjeg Kulturnog centra Zrenjanina.

Gradonačelnik je rekao da je ovo veoma značajan jubilej kojim se ne može pohvaliti veliki broj ustanova.

– Nije mala stvar kada četrdeset godina obeležavamo u ovakvoj ustanovi koju godišnje poseti preko sto hiljada ljudi. Mislim da je to na ponos i vama zaposlenima, kao i svima nama u gradu Zrenjaninu. Naravno, uvek želimo više i bolje i nadam se da ćemo sledeće godine moći da kažemo da će posetilaca biti i više. Širimo pozitivnu atmosferu i pozitivne vesti – rekao je on čestitajući zaposlenima, uz želju da se ovakvi jubileji obeležavaju i ubuduće.

Marinković je kazao da Kulturni centar čine ljudi koji su svih ovih godina na tom mestu radili, kao i umetnici koji su izlagali svoja umetnička dela.

Kulturni_40_godina_043

– Kulturni centar osnovan je 1978. godine kao Dom mladosti i sve do 1998. godine programske aktivnosti bile su oslonjene na mlađu populaciju, međutim, vreme i društvene promene učinili su da se naši životi promene, tako da se ovde danas sažimaju svi aktuelni tokovi stvaralaštva. Kulturni centar je danas multifunkcionalni prostor gde se odvijaju različiti programi – rekao je on.

Marinković je dodao da je tokom prošle godine organizovano preko 400 programa, kojima je u Kulturnom centru prisustvovalo preko 110.000 posetilaca.

Tokom današnje svečanosti uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama, a zahvalnica je dodeljena i gradonačelniku Janjiću. Svečanost je uveličao i nastup Gradskog dečijeg hora Kulturnog centra.

Kulturni_40_godina_034

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5845/Obelezeno-40-godina-Kulturnog-centra-Zrenjanina

yubacV2
yubacV2
montecito-01-ponedeljak3
mc_rostilj

Pročitajte još

IMG-12bf62473e8b1e5ec5d0f71bb141be46-V

WOLF & CO….JUTUTUNSKA JUHAHAHA…

U ovoj čorbi od vremena, ti budi šargarepa, ja ću biti zelen, držaćemo se za ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>