02. 12. 2022.
Home / Ostali sportovi / Otvoreni dan na aerodromu Ečka, u subotu, od 12 časova – druženje i aero-miting
Aero miting Ecka 2

Otvoreni dan na aerodromu Ečka, u subotu, od 12 časova – druženje i aero-miting

Najveći privatni centar za obuku pilota u Srbiji „Prince Aviation“ i aero-klub „Falcons“ organizuju Otvoreni dan na aerodromu Ečka u subotu, 26. maja u periodu od 12:00 do 17:00 časova.

Kako prenosi vazduhoplovni portal Srbije “Tango Six”, ideja otvorenog dana je upoznavanje šire javnosti sa pilotskim pozivom i sportskim vazduhoplovstvom.

Plan manifestacije (foto: portal Tango Six https://tangosix.rs/2018/22/05/najava-otvoreni-dan-na-aerodromu-ecka/)

Aero miting Ecka 1

– Publici će biti predstavljena flota i mogućnosti centra za obuku pilota „Prince Aviation“ kao i letački program aero-klubova „Galeb“, „Falcons“ i „Avijatičar“. Avioni koji će učestvovati u letačkom programu su Cessna 172 (letenje u formaciji), Piper Seminole PA-44, Galeb G-2GL, Zlin 526F i Pipistrel Sinus. Letački program je predviđen od 13:00 do 15:00 časova. U slučaju loših meteo uslova manifestacija će biti odložena – navodi se na porrtalu.

Organizatori ističu da cilj okupljanja u subotu nije samo klasični aero-miting, već će to biti najveće druženje u srpskoj generalnoj avijaciji. U skladu s tim, pozivaju se i Zrenjaninci da u subotu u što većem broju posete ovu manifestaciju.

izvor:

izvor:

http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-5837/Otvoreni-dan-na-aerodromu-Ecka–u-subotu–od-12-casova—druzenje-i-aero-miting


yubacV2
yubacV2
montecito-04-cetvrtak3
mc_rostilj

Pročitajte još

IMG-20221127-WA0011

SOFIA I MATEJA PROLETEROVI JUNACI NOVOG SADA

Proleter ekipno III mesto! Janković Mateja 7 medalja, Travar Sofia dvostruki Prvak Srbije!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>